Petre Apostol

Aşa cum v-am anunţat încă de ieri, echipa de handbal feminin de la CSM Ploieşti s-a despărţit de comun acord de antrenorul Gheorghe Covaciu, clubul anunţând acest fapt în mod oficial. În locul său, de pregătirea formaţiei se va ocupa sârbul Goran Kurteš, care deja de luni a început activitatea. În vârstă de 46 de ani, acesta este fratele regretatului antrenor de la HCM Constanţa, Zoran Kurteš, având, însă, o experienţă foarte mică la nivelul handbalului feminin, pregătind mai mult echipe masculine.
Goran Kurteš vine la Ploieşti de la RK Jugovic Kac, formaţie clasată în acest moment pe locul al 7-lea în Superliga de handbal masculin din Serbia, în România mai antrenând, pentru doar şase luni, în sezonul 2009-2010, pe Tomis Constanţa. Alături de acesta a mai sosit la gruparea ploieşteană şi preparatorul fizic Jovan Novakovic, tot din Serbia.
Despre despărţirea de CSM Ploieşti, antrenorul Gheorghe Covaciu ne-a declarat: „Am reziliat contractul pe cale amiabilă, nu a existat niciun fel de conflict, nici cu fetele şi nici cu oficialii clubului. Aşa se întâmplă în viaţa de antrenor. Dacă regret ceva, este faptul că nu am gestionat mai bine finalul meciului cu HCM Roman. Altfel, nu am întâlnit niciodată în cariera mea un debut atât de dificil ca acum, cu echipe atât de puternice. Este drept, am făcut un meci foarte prost la Vâlcea, şi înfrângerile, de regulă, atrag alte înfrângeri cu sine. Iar în urmă cu trei-patru săptămâni, jucătoarele îşi cam pierduseră încrederea în potenţialul lor. Am avut o colaborare foarte bună cu fetele şi am încredere că pot să ajungă în primele opt echipe din ţară, mai ales că ele fac tot ce este posibil să câştige. Sper ca această schimbare să le ajute, pentru că la clubul din Ploieşti există condiţii foarte bune pentru a se realiza performanţe”.
Acesta a mai afirmat că, deocamdată, nu s-a gândit la ce va face în continuare pe plan profesional. Antrenorul Gheorghe Covaciu a pregătit formaţia ploieşteană opt etape, perioadă în care a obţinut două victorii, înregistrând, totodată, şase înfrângeri, ocupând locul 11 în clasament, obiectivul echipei fiind calificarea în playoff.