Petre Apostol

În ciuda celor două succese la rând din Liga Naţională, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a luat decizia de a se despărţi de antrenorul principal Gheorghe Covaciu! Ieri seară urma ca tehnicianul şi oficialii clubului ploieştean să discute termenii rezilierii contractului.
Covaciu a sosit la echipa ploieşteană la începutul pregătirilor din vară pentru acest sezon, după ce, anul trecut, s-a aflat pe banca tehnică a formaţiei masculine Minaur Baia Mare. În primele opt etape ale Ligii Naţionale, CSM Ploieşti a obţinut două victorii şi şase înfrângeri, ocupând locul 11 în clasament.
De menţionat, totuşi, că formaţia ploieşteană a pierdut cinci dintre cele şase meciuri cu echipe aflate între primele şase poziţii ale clasamentului, printre care campioana HCM Baia Mare, vicecampioana Corona 2010 Braşov şi CSM Bucureşti.
Decizia este oarecum surprinzătoare, având în vedere cele două succese la rând obţinute de CSM Ploieşti, cu HC Zalău, pe teren propriu, şi cu CSM Unirea Slobozia, în deplasare, gruparea prahoveană apropiindu-se la trei puncte de locul 8, ultimul calificator în playoff. Din câte se pare, înlocuitorul lui Covaciu pe banca tehnică a clubului ploieştean va fi sârbul Goran Kurteš, fratele regretatului Zoran Kurteš, care a pregătit campioana României la masculin, HCM Constanţa. Născut în 1968, Goran Kurteš a mai antrenat în ţară formaţia Tomis Constanţa, între 2009 şi 2010, însă a fost demis ca urmare a neîndeplinirii obiectivului de atunci al echipei de la malul mării.
Printre echipele pe care le-a antrenat se mai numără RK Jugović, Vojvodina Novi Sad, Steaua Roşie Belgrad, toate formaţii masculine.
Goran Kurteš a fost, deja, de ieri prezent la antrenamentele echipei ploieştene, în lotul căreia se mai regăseşte o reprezentantă a Serbiei, Sanja Vlaskalic. Cel mai probabil, acesta va veni la formaţia prahoveană şi cu un preparator fizic tot din Serbia.