VCM LPS Piatra Neamț – Tricolorul LMV Ploiești 0:3 (16:25, 18:25, 18:25)

Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești a evoluat, ieri seară, pe terenul formației VCM LPS Piatra Neamț, într-un meci contând pentru etapa a II-a din Divizia A1.
După victoria în patru seturi cu Volei Club Caransebeș, din Sala „Olimpia”, jucătorii pregătiți de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au adăugat un nou succes în palmares, câștigând fără mari probleme jocul de la Piatra Neamț.
Ploieștenii au început în formula Hiroshi Centelles, Florin Voinea, Jose Carrasco, Kostiantyn Zhylinskyi, Kostiantyn Riabukha, Windson Ferreira – Goran Skundric.
Startul primului set a fost haotic. Tricolorul LMV a condus cu 3:1, gazdele au replicat, prin patru puncte la rând. Ploieștenii au răspuns, prin propria serie de 4:0, intrând în avantaj, scor 8:6, la primul timeout tehnic.
Moldovenii s-au trezit după acel timp de odihnă, punctând de trei ori consecutiv, însă Tricolorul LMV a revenit în frunte, scor 11:9. Iar de la 12:12, ploieștenii s-au desprins, mai întâi la 16:13, apoi la 21:15, pentru a-și adjudeca setul cu 25:16, în numai 21 de minute.
În setul secund, elevii antrenorilor Stancu și Marinescu s-au desprins mult mai devreme. De la scorul de 5:5, Tricolorul LMV a punctat de opt ori la rând. Chiar dacă VCM LPS Piatra Neamț a încercat să revină în joc, apropiindu-se la patru lungimi, scor 17:13, echipa ploieșteană a gestionat bine ultima secvență a setului, impunându-se cu scorul de 25:18, în 25 de minute.
De menționat că, pe final, și-a făcut apariția pe parchet și internaționalul român din lotul ploieștean, Cosmin Ghimeș, în locul unui alt internațional, dar din reprezentativa Venezuelei, Jose Carrasco.
Nici în setul al treilea formația din Piatra Neamț nu s-a putut ridica la nivelul echipei din Ploiești, Tricolorul LMV distanțându-se mai întâi la 4:2, apoi dublându-și avantajul, scor 8:4. Gazdele au redus diferența, prin două puncte la rând, însă echipa ploieșteană a replicat, printr-un parțial de 6:2, ducând scorul la 14:8.
În a doua parte a setului, tehnicienii ploieștenilor au putut să-și menajeze și dintre titulari, intrând Andrei Grigoraș (în locul lui Ferreira), Cosmin Ghimeș (în locul lui Carrasco) și Vladan Aleksic (în locul lui Riabukha).
Moldovenii au reușit să aducă anumite semne de întrebare în tabăra ploieșteană, apropiindu-se la 19:16, dar Tricolorul LMV a răspuns corect, punctând de patru ori la rând și ducând scorul la cea mai mare diferență înregistrată în set.
Ulterior, echipa ploieșteană a închis actul la 25:18, după 28 de minute, câștigând meciul în minimum de seturi, exact de ceea ce avea nevoie, deoarece sâmbătă seară va juca din nou, pe teren propriu, cu Știința Bacău, de la ora 18:00, în etapa a III-a din campionat.