Petre Apostol

Ciclismul prahovean are perspective, acest fapt fiind dovedit de cadeţii şi juniorii de la CS Conpet Ploieşti, care s-au întors plini de medalii de la Campionatele naţionale de MTB maraton şi de velodrom (pe pistă).
Competiţia de mountain bike a avut loc la Câmpul Cetăţii, în judeţul Mureş, traseul fiind lung de 33 km (17 km în urcare şi 16 km în coborâre), la cadeţi şi juniori. Sportivii de la categoriile elite (seniori) şi U23 (tineret) au avut de parcurs de două ori traseul.
Elevii antrenorului Cornel Popa au câştigat trei medalii de argint, Alexandru Grozea devenind vicecampion naţional la U23, Gerhard Dumitrescu – la cadeţi şi Andreea Ciolacu – la junioare. În plus, la categoria amatori, Nicuşor Panaitescu s-a încununat campion naţional, acesta având un sezon excelent, fiind în frunte la majoritatea curselor la care a luat parte.
După succesele înregistrate la competiţia de mountain bike, cicliştii pregătiţi de antrenorul Cornel Popa au participat în premieră la Campionatul naţional pe pistă, disputat pe singurul velodrom din ţară, cel de la clubul Dinamo, din Bucureşti.
La prima lor prezenţă pe velodrom, sportivii ploieşteni au reuşit evoluţii foarte bune, cu toate că nu au avut nicio zi de pregătire în prealabil. Reprezentanţii de la CS Conpet au trecut în palmaresul clubului şapte medalii, dintre care trei de argint şi patru de bronz.
„Suntem mulţumiţi de cum s-au comportat copiii la campionate. Mai ales la velodrom, unde a fost prima lor participare. Anul viitor, cu siguranţă rezultatele vor fi şi mai bune. Ne bucură faptul că la toate campionatele naţionale din acest sezon am obţinut medalii”, ne-a declarat antrenorul grupării ploieştene, Cornel Popa.

Rezultatele clubului Conpet la Naţionalele de velodrom:
Urmărire echipe – cadeţi
Andrei Cojanu, Mihai Pavel, Gerhard Dumitrescu (foto 1) – medalie de bronz
Urmărire echipe – juniori
Leonard Barbu, Gerhard Dumitrescu, Mihai Pavel – medalie de argint
Viteză olimpică – cadeţi
Gerhard Dumitrescu, Mihai Pavel, Andrei Cojanu – medalie de bronz
Viteză olimpică – juniori
Gerhard Dumitrescu, Leonard Barbu, Andrei Cojanu – medalie de argint
200 m lansat – junioare
Andreea Ciolacu – medalie de bronz
Semifond – junioare
Andreea Ciolacu – medalie de argint
Semifond – senioare
Andreea Ciolacu – medalie de bronz
Rezultatele clubului Conpet la Naţionalele de MTB maraton:
Categoria tineret (U23) – Alexandru Grozea, medalie de argint
Categoria cadeţi – Gerhard Dumitrescu, medalie de argint
Categoria junioare – Andreea Ciolacu, medalie de argint
Categoria amatori – Nicuşor Panaitescu (foto 2), medalie de aur