Petrolul a jucat primul meci pe „Ilie Oană”, în varianta „52”, în faţa unui public fabulos pentru acest nivel, din toate punctele de vedere. 6000 de spectatori plătitori (dintre care peste 700 de abonaţi) au ţinut să asiste la „momentul 0” al acestei echipe, în tentativa de a continua un drum al tradiţiei şi performanţelor de mai bine de jumătate de secol!
Iar pentru o echipă de Liga A Prahova, asistenţa mai sus amintită a însemnat o adevărată… mină de aur, deja, Petrolul reuşind să strângă înainte de acest meci, din bilete şi abonamente, un buget similar cu al majorităţii celorlalte competitoare, pe tot sezonul! Mai precis, abonamentele au adus circa 100.000 de ron în contul clubului, iar biletele, undeva la 40.000 de ron, sumă care asigură, alături de donaţii şi sponsorizări, o anumită linişte financiară, cel puţin pentru acest moment dificil al debutului.
De remarcat că, pentru a se asigura că aceia care cumpără bilete (se formase o coadă „ca pe vremuri”, atât la porţi, unde turnicheţii nu mai funcţionează, cât şi la casa de bilete, unde au fost destui cei care au venit pe ultima sută de metri să cumpere tichete) vor putea intra la meci, gazdele au decis să întârzie startul partidei cu 15 minute! Iar atmosfera de la meci „a făcut toţi banii”, fanii din cele două peluze afişând coregrafii speciale pentru acest moment, aprinzând torţe, detonând câteva petarde, din peste 6000 de inimi auzindu-se „Hai Petrolul”!
„Presiunea” oamenilor iubitori de Petrolul şi de fotbal pare să fi…. mişcat în bine, încă un pic, lucrurile, chiar la începutul acestei săptămâni dorindu-se o întâlnire cu factorii locali „din toate taberele politice”, ca să se obţină marca şi palmaresul din partea Primăriei, plus un eventual sprijin, privind închirierea arenei, cât mai repede cu putinţă.