Petre Apostol

Conpet Petrolul Ploiești – Rapid București 6-2 (2720-2439 la popice doborâte)
Conpet-Petrolul: Ana Costache – 465 popice doborâte (1 punct de echipă), Alexandra Popa – 416 (1), Antonia Tudor – 433 (0), Violeta Sterea – 483 (1), Loredana Vișan – 465 (1), Alice Vasile 458 (0); rezerve: Amalia Voicea, Andreea Ghețu.
Rapid: Dragomir – 438 popice doborâte (0 puncte de echipă), Ghiță – 356 (0), Enescu – 479 (1), Duță – 402 (0), Marin – 292 (0), Șchiopescu – 472 (1).

Situația sportului de popice în România este departe de a fi una propice dezvoltării performanței pe plan sportiv. Din cauza lipsei investițiilor, precum și a unei strategii adecvate pentru promovare, această disciplină sportivă a rămas cu puține structuri care chiar activează, iar asta doar din pasiune, deoarece câștiguri financiare nu prea există în universul actual al popicelor din România.
Cu toate acestea, încă mai se găsesc persoane care doresc să mențină vie această disciplină sportivă, mai ales că sunt copii care vor să practice asemenea sport. Una dintre aceste persoane este antrenoarea Mihaela Lixandru, de la gruparea Conpet Petrolul Ploiești, o formație de renume în țara noastră.
Deși nu mai are nicio remunerație financiară din partea clubului, Mihaela Lixandru a format o echipă de junioare care să continue tradiția acestui sport în Ploiești. Iar, la finalul săptămânii trecute, formația a debutat într-un nou sezon al Campionatului național de junioare.
Din cauza problemelor financiare pe care le traversează toate cluburile din țară, pentru a se reduce cheltuielile cu deplasările, campionatul a fost împărțit în două serii cu câte două echipe fiecare. Astfel, în faza preliminară, Conpet Petrolul urmează să joace de patru ori cu Rapid București, partide care se vor desfășura la Ploiești, din moment ce și formația din Capitală își desfășoară activitatea în Prahova, în lipsa unei săli.
În seria cealaltă se vor confrunta, la fel, de patru ori, echipele Electromureș Târgu Mureș și Siderurgica Hunedoara, secția de la Corona 2010 Brașov desființându-se în vară. După încheierea fazei preliminare, se va juca turneul final.
Formația ploieșteană a debutat în campionat sâmbătă, fiind gazdă a meciului cu Rapid, la care arbitru a fost Florian Constantin, din Ploiești. Spre deosebire de meciul dintre cele două echipe din campionatul senioarelor, disputat cu o săptămână în urmă, în care Rapid a realizat surpriza competiției, impunându-se cu 6-2, după accidentarea Luminiței Dogaru, la junioare echipa ploieșteană nu a avut emoții.
Conpet Petrolul și-a adjudecat victoria, cu 6-2 la puncte de echipă, reușind să se impună categoric și la popice doborâte.
Violeta Sterea a realizat cel mai bun punctaj al formației antrenate de Mihaela Lixandru, și al meciului, de altfel, cu 483 de popice doborâte. Aceasta a fost secondată de Loredana Vișan și Ana Livia Costache, fiecare cu câte 465 de popice doborâte.
Dacă Loredana Vișan – componentă a lotului național de tineret al României, din care mai fac parte și Violeta Sterea și Alice Vasile – a fost una dintre liderele formației și în sezonul precedent, Ana Costache, la numai 15 ani, a reprezentat o surpriză plăcută, reușind cel mai bun rezultat al scurtei sale cariere de până acum, demonstrând că nu a fost o întâmplare convocarea sa în lotul național de junioare.
De remarcat și că Alice Vasile, una dintre sportivele de mare perspectivă din țară, a avut o prestație mai modestă. Motivul este, cu siguranță, reprezentat de faptul că aceasta este și arbitru de fotbal, iar sâmbătă dimineață a avut un meci de oficiat, ajungând la sala de popice cu puțin timp înainte să intre pe pista de joc.
Următoarea etapă a campionatului este programată peste două săptămâni.