CSM Ploiești – HC Zalău 22-18 (11-7)

Petre Apostol

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 500.
CSM Ploieşti: E. Şerban (3 intervenţii) – Dincu (1 gol), Sheiko, Vlaskalic (4), Shutska (5), Roman (6, 4 din „7 metri”), Ionescu (3). Au mai jucat: Ifrim (7 intervenţii), G. Cristescu (1) – Ana Gherman (1), I. Dinu, Balaban (1), Preda (1), R. Ştefan.
Antrenor: Gheorghe Covaciu.
HC Zalău: Cheţa – Trif (3), Ciunt, Rob (5, 1 din „7 metri”), Ciuciulete (1), Pintea (2), Bardac (1). Au mai evoluat: Inculeţ – Puiu (6, 5 din „7 metri”), Cârligeanu, Maior-Paşca.
Antrenor: Gheorghe Tadici.
Arbitri: Ionuţ Barbu şi Adrian Manafu (Bucureşti).
Observator FRH: Gheorghe Antonescu (Argeş).
Aruncări de la „7 metri”: 4/4 transformate – 8/6 transformate.
Eliminări „2 minute”: 6 (Ana Gherman, Vlaskalic – 2, Sheiko, Ionescu, Roman) – 7 (Pintea, Ciunt – 2, Rob- 2, Trif, Ciuciulete).

La jumătatea turului Ligii Naționale de handbal feminin, echipa CSM Ploiești a reușit să puncteze pentru prima dată în clasament, obținând o victorie importantă, pe teren propriu, într-o dispută cu una dintre rivalele pentru unul dintre locurile din playoff, HC Zalău.
Ambele echipe au început cu dificultate în departamentul ofensiv, niciuna dintre formații neavând forța necesară să surprindă defensiva adversă prin aruncări de la distanță. Echipa ploieșteană, antrenată de Gheorghe Covaciu, a avut inițiativa în prima parte a reprizei întâi, Ionescu, Dincu, Roman și Shutska ducând scorul la 4-1 pentru gazde.
HC Zalău s-a apropiat la un singur gol diferență în minutul 11, scor 4-3, după care au urmat cinci minute în care nu s-a înscris de nicio parte, apărarea avansată a oaspetelor creându-le mari probleme gazdelor. Totuși, CSM Ploiești a reușit să marcheze de două ori prin Shutska și Roman, revenind la trei goluri în avantaj.
În minutul 21, ieșirea neinspirată a Elenei Șerban din poartă pentru a opri un contraatac al oaspetelor, încheiată cu un fault comis de aceasta și descalificarea directă a sa, a lăsat formația gazdă în inferioritate numerică. HC Zalău a profitat, revenind la un gol în urma elevelor antrenorului Gheorghe Covaciu, scor 6-5.
După ce Vlaskalic a înscris pentru 7-5, spiritele s-au încins, în urma deciziilor eronate ale celor doi arbitri bucureșteni, Barbu și Manafu, care au eliminat în mod gratuit două jucătoare de la HC Zalău, Antrenorul Gheorghe Tadici a răbufnit, primind, de asemenea, eliminare temporară, astfel oaspetele au ajuns să evolueze în doar trei jucătoare de câmp pentru un minut.
Gruparea ploieșteană a profitat, mărindu-și ecartul la cinci goluri, în minutul 28, scor 10-5. Formația sălăjeană a intrat la vestiare la o diferență de patru goluri, după ce a încheiat cu un parțial de 2-1 în ultimul minut al reprizei, scorul la pauză fiind 11-7.
Partea secundă a început foarte bine pentru gazde, care, prin Shutska, Preda și Curtean, au făcut tabela să indice 14-8 în minutul 35, pe fondul unei defensive aerisite a oaspetelor.
La jumătatea reprizei, însă, HC Zalău s-a concentrat mai mult în apărare, blocând jocul echipei ploieștene și punctând pe contraatac. Astfel, formația vizitatoare a revenit în joc, reducând ecartul la doar două goluri, în minutul 42, scor 15-13.
În acel moment, arbitrii au dictat o nouă eliminare în tabăra sălăjeană, iar formația ploieșteană a gestionat bine următoarea perioadă. CSM Ploiești s-a distanțat decisiv, grație unei apărări solide și în special a inspirației Mirelei Roman de la linia de 7 metri, care a înscris trei dintre cele șase goluri consecutive ale echipei sale, scorul ajungând la 21-13 cu zece minute rămase de joc.
Tehnicianul Tadici a cerut un ultim timp de odihnă, reproșând în același timp arbitrilor modul în care au condus partida, ceea ce a condus la eliminarea sa, acesta părăsind sala, pe banca tehnică rămânând Elena Tadici.
Văzându-se, probabil, deja învingătoare, handbalistele echipei ploieștene au redus din turație, ceea ce era aproape să le coste, HC Zalău încheind partida cu un parțial de 5-1, insuficient, însă pentru a mai schimba soarta celor trei puncte. CSM Ploiești a câștigat, astfel, pentru prima dată în acest sezon, impunându-se cu scorul de 22-18, un meci care, foarte probabil, va fi analizat la următoarea ședință a Comisiei de Disciplină.