CSM Ploieşti – CSM Bucureşti 20-28 (9-16)

Petre Apostol

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 300.
CSM Ploieşti: E. Şerban (4 intervenţii) – Dincu, Sheiko (5 goluri, 2 din „7 metri”), Ana Gherman, Shutska (2), Vlaskalic (5, 1 din „7 metri”), O. Ionescu. Au mai jucat: Ifrim (4 intervenţii), Cristescu (6 intervenţii) – Roman (4), Balaban, I. Dinu (1), Chiricuţă (2), C. Preda (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.
CSM Bucureşti: Tolnai – Carmen Martin (6 goluri, 3 din „7 metri”), Deonise Fachinello (2), Paula Rodrigues (9), Vetkova (3), Torstenson (2), Curea. Au mai evoluat: Mayssa Pessoa – Vărzaru (1), Fernanda da Silva (1), Vizitiu (1), Glibko (2), Nan, Pavăl (1). Antrenor: Mette Klit.
Arbitri: Iulian Cristea (Iaşi) şi Sebastian Hagiu (Vaslui).
Observator FRH: Iulian Enache (Braşov).
Aruncări de la „7 metri”: 6 (3 ratate) / 4 (una ratată)
Eliminări „2 minute”: 3 (Shutska, Vlaskalic – 2) / 7 (Torstenson, Vetkova – 2, Deonise, Da Silva, Nan, Vizitiu).

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a suferit cea de-a cincea înfrângere din tot atâtea meciuri disputate în Liga Naţională, după ce a pierdut, joi seară, pe teren propriu, cu CSM Bucureşti. Gruparea antrenată de Gheorghe Covaciu nu a contat în meci decât în primul sfert de oră, şi atunci profitând de jocul slab prestat de formaţia din Capitală.
Vlaskalic, Roman, Sheiko şi Şerban au adus formaţia ploieşteană în avantaj în minutul 13, scor 5-4, după un debut furtunos al bucureştencelor, care au înscris rapid primele două goluri ale meciului. Văzându-se condusă, antrenoarea daneză a echipei oaspete, Mette Klit, a cerut timp de odihnă, mutare care a fost câştigătoare pentru CSM Bucureşti. După reluarea partidei, formaţia din Capitală a preluat controlul definitiv, brazilianca Paula Rodrigues, campioană mondială în 2013 şi cea mai bună jucătoare de pe teren în acest meci, dând semnalul de revenire al oaspetelor, prin patru goluri consecutive.
Din acel moment, gazdele nu au mai putut decât să încerce să limiteze proporţiile scorului. După ce la pauză tabela indica 16-9 pentru CSM Bucureşti, trupa din Capitală s-a distanţat chiar la 13 goluri, scor 26-13, în minutul 49. Dar, tehnicienii echipei oaspete au schimbat formula echipei, odihnindu-le pe titulare, astfel că CSM Ploieşti a redus din diferenţă în ultimele minute, scorul final fiind de 28-20 pentru echipa vizitatoare.
Dacă faptul că a pierdut cu CSM Bucureşti nu reprezintă nicio surpriză, având în vedere valoarea lotului echipei din Capitală, care şi-a propus titlul naţional în acest sezon, îngrijorător pentru echipa ploieşteană este maniera în care a evoluat. Iar asta pentru că formaţia bucureşteană nu a jucat ca o campioană în acest meci, arătând multe slăbiciuni, dar nici în aceste condiţii handbalistele de la CSM Ploieşti nu au putut să îi pună probleme!
De menţionat că la meci a asistat şi primarul oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu, acesta plecând, însă, în minutul 37, dezamăgit, probabil, de ceea ce a văzut la o echipă în care municipalitatea investeşte două milioane de lei.
Echipa ploieşteană nu are mult timp de analizat acest joc, deoarece mâine va da replica formaţiei HC Dunărea Brăila, medaliată cu bronz în sezonul trecut, partida urmând să înceapă de la ora 11.00, meci în care, conform tehnicianului Gheorghe Covaciu, se aşteaptă şi revenirea Ramonei Ştefan în lot.
La finalul partidei, antrenorii celor două formaţii au declarat următoarele:
Gheorghe Covaciu (antrenor CSM Ploieşti): „Am jucat cu o echipă de campioane mondiale. Eu oricum sunt fericit pentru că fetele au trecut peste acea partidă foarte, foarte proastă de la Vâlcea. Au încercat astăzi să ţină pasul cu o echipă foarte bună, iar cât au putut să facă asta a fost în regulă. Arbitrajul trebuie lăsat la urmă şi să ne vedem propriile greşeli, pentru că, în momentul în care joci cu o echipă cu asemenea potenţial şi faci greşeli neforţate, aceasta te penalizează. Eu le felicit pe fete pentru că au ţinut atât cât au putut şi aş mai spune că e bine că am terminat fără accidentări grave. Sper ca la Brăila să începem să facem şi noi puncte, pentru că este o echipă mai accesibilă, cât de cât. Începem să jucăm şi noi cu formaţiile din partea a doua a clasamentului şi sper să fim la nivel bun pentru a câştiga şi noi puncte”.
Mette Klit (antrenor CSM Bucureşti): „Ştiam că echipa Ploieştiului poate juca la un nivel bun şi că ne poate pune ceva probleme, dar, până la urmă, a fost o victorie destul de uşoară pentru noi. Nu am jucat la turaţie maximă, am putut folosi tot lotul, aşa că a fost o deplasare bună pentru noi. Ştiu că Baia Mare a pierdut la Braşov, dar să ştiţi că realitatea este că, după mine, campionatul României este cel mai puternic din lume. Nu există meciuri uşoare, tocmai de aceea mă bucur că am câştigat astăzi fără să ne întrebuinţăm prea mult”.
În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat următoarele rezultate:

Corona 2010 Braşov-HCM Baia Mare 29-28 (13-15)
U Neptun Constanţa-HCM Roman 14-20 (8-11)
U Alexandrion Cluj-HC Zalău 29-40 (12-22)
CSM Unirea Slobozia-Mureşul Tg. Mureş 28-25 (14-15)
SCM Craiova-HC Dunărea Brăila 22-16 (5-13)
Cetate Devatrans-HCM Rm. Vâlcea 27-27 (11-16)