Petre Apostol

După ce, săptămâna trecută, au dominat Campionatele României de sanie la starturi, desfăşurate la Câmpulung Muscel, reprezentanţii Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia se vor lupta, astăzi şi mâine, tot pe pârtia din judeţul Argeş, pentru medaliile naţionale la disciplinele de bob şi skeleton.
Directorul clubului prahovean, Liviu Turea, a creat la Sinaia un centru extrem de bine pregătit în disciplinele de bob, sanie şi skeleton, dovadă stând şi faptul că mai bine de jumătate din lotul olimpic prezent la Soci, la începutul anului, a fost reprezentat de sportivi de la CSO Sinaia la cele trei sporturi respective.
La skeleton, practic, clubul prahovean îl are ca antrenor pe Marius Ene, cel care a adus acest sport în România, iar lidera formaţiei este Maria Mazilu, prima concurentă din ţară la proba de skeleton de la Jocurile Olimpice (în 2010), care a reuşit, totodată, în sezonul trecut, să ridice steagul tricolor pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o etapă din Cupa Europei. Alături de aceasta, secţia clubului din Sinaia mai are în componenţă şi alţi sportivi cu potenţial ridicat, astfel că echipa condusă de antrenorul Marius Ene are mari şanse să obţină rezultate deosebite la această ediţie de campionat.
În proba de bob, trebuie menţionat că echipajul prezent la Jocurile Olimpice de la Soci, Maria Constantin şi Andreea Grecu, favorit la titlul naţional, nu va participa, elevele antrenorului Paul Neagu urmând să ia parte, în Germania, la un concurs internaţional organizat înaintea unui meci de fotbal, pe stadionul echipei Shalke 04. Însă, gruparea prahoveană mai are două echipaje cu şanse la medaliile de aur, unul pregătit de antrenorul Paul Neagu şi celălalt antrenat de Cezar Popescu.
De asemenea, şi la băieţi gruparea prahoveană are sportivi cu şanse la medalii, Andreeas Neagu, Paul Muntean, Marian Iorga şi Dănuţ Moldovan fiind liderii formaţiei din Sinaia.