Asesoft Junior creşte într-un an cât alţii în 10!

Bogdan Chitic

Nu mai e nicio mirare că proiectul Asesoft Junior, crescut sub umbrela CSU Asesoft, se dezvoltă armonios în fiecare lună. În sprijinul acestei afirmaţii stau rezultatele excelente obţinute în ultimul sezon de micuţii baschetbalişti ploieşteni, sperăm noi viitori campioni ai României, sub îndrumarea managerilor şi antrenorilor de la club. O familie unită, care vrea să se extindă, are nevoie de cele mai bune condiţii de antrenament, astfel încât munca „profesorilor” şi a „elevilor” şi medaliile acontate să creeze o simbioză perfectă. Cei aproximativ 250 de copii înscrişi în program şi-au reluat antrenamentele la scurt timp după încheierea sezonului competiţional 2013-2014. Campionii naţionali de la baby-baschet, dar şi colegii mai mari de la minibaschet – locul 8 pe ţară, s-au pregătit pe întreaga durată a vacanţei de vară, baza sportivă de la Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” fiind o gazdă primitoare pentru aceştia. Şi cum orice proiect de succes îşi doreşte continuitate, creşterea de noi talente şi medalii cât mai strălucitoare, managerii programului Asesoft Junior au planuri mari pentru noul sezon.
Un prim pas a fost făcut prin definitivarea staffului tehnic, aşa cum am aflat de la unul dintre iniţiatorii proiectului, Ionuţ Urzeală. „Mădălina Vlad, fostă jucătoare şi vicecampionă naţională, actualmente profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, a fost cooptată în cadrul clubului. De asemenea, doamna Istrătescu-Savu Corina, componentă a lotului naţional între anii 2000-2006 şi fostă campioană naţională cu echipa din Târgovişte, absolventă a Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS – Cluj 2002), va face parte din stafful nostru. Pentru toţi ceilalţi antrenori de la Asesoft Junior dorim perfecţionarea acestora prin înscrierea în Centrul Naţional de formare”. În ceea ce priveşte competiţiile la care vor lua parte juniorii ploieşteni, clubul doreşte înscrierea în Campionatele Naţionale la U14 şi U16, dar vizează în acelaşi timp şi participarea la Campionatul Municipal – Bucureşti, pentru echipele de U13. În noul sezon, copiii vor beneficia de noi condiţii de antrenament, la standarde înalte, managerii Asesoft Junior demarând deja discuţiile pentru extinderea proiectului în sălile de sport din cartierele „Malu Roşu”, „Nord” şi „9 Mai”.
În paralel, activitatea tuturor echipelor de copii şi juniori se va desfăşura în zona de sud a oraşului – Sala „Leonard Doroftei”, centru – Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, şi nord – Şcoala „Sf. Apostol Andrei” (Nr. 23).
Dacă toate aceste schimbări în bine gândite şi concepute de managerii Asesoft Junior vor deveni realitate, clubul ploieştean speră ca până la finalul anului 2015 numărul copiilor înscrişi în program să se dubleze, ajungând undeva la 500 de baschetbalişti.