Petre Apostol

Cea de-a XIX-a ediţie a Campionatelor Europene de atletism rezervate veteranilor s-a desfăşurat la Izmir, în Turcia. În reprezentativa României prezentă la această ediţie a competiţiei continentale s-a aflat şi un concurent din Prahova, anume Marian Ion, originar din Bucureşti, dar stabilit în comuna Cosminele.
Născut în 1963, acesta este multiplu campion naţional la veterani la probele de 3000 m şi 5000 m, stilul marş, în cei patru ani de când a început să concureze la această categorie. În plus, anul acesta a realizat şi un record naţional la întrecerea de 3000 m marş de la campionatul în sală, disputat în luna martie, iar în luna aprilie a fost prezent la Campionatul Mondial, desfăşurat la Budapesta (Ungaria), la care cel mai bun rezultat al său a fost locul 15 la proba de 10.000 m marş.
La Campionatul European de la Izmir, Marian Ion a reuşit să fie prezent datorită sprijinului acordat de doctorul Mircea Drăghici, unul dintre cei mai apropiaţi susţinători ai săi. Atletul prahovean, însă, a avut probleme cu accidentările, care l-au ţinut departe de antrenamente până cu câteva săptămâni înainte de concurs.
Acesta a fost, de altfel, şi unul dintre motivele pentru care nu a reuşit să se lupte pentru medalii la Europene în proba de 5000 m marş, cu toate că a fost aproape, sosind cu timpul de 28.03,07 minute, la două minute şi jumătate de ultima treaptă a podiumului. Marian Ion s-a situat pe locul 8, în cele din urmă, titlul continental fiind câştigat de spaniolul Miguel Perianez, singurul care a coborât sub 25 de minute – cu 23.44,98 minute.
De menţionat că şi temperatura foarte ridicată la ora competiţiei a pus mari probleme concurenţilor.
Atletul prahovean continuă să se antreneze, deoarece, în perioada 19-21 septembrie, va fi prezent în cadrul Campionatului Balcanic, programat să se desfăşoare pe Stadionul „Lia Manoliu” din Bucureşti.