Petre Apostol

Odată cu startul campionatelor naţionale de handbal, din primul eşalon valoric, s-au stabilit şi loturile de arbitri. Printre acestea, respectând tradiţia, şi-au făcut loc şi arbitri prahoveni, numărul acestora mărindu-se spre deosebire de anul precedent.
Un judeţ care a oferit nume importante în arbitrajul naţional şi internaţional, Prahova are în lotul de Liga Naţională doi reprezentanţi. Cel mai important dintre aceştia este, categoric, Romeo Mihai Ştefan, în vârstă de 39 de ani, care face pereche cu bucureşteanul Bogdan Ştark, aceştia arbitrând, la începutul anului, finala mică de la Campionatul European de handbal masculin. Ştefan şi Ştark mai au în palmares multe alte meciuri din Liga Campionilor, fiind prezenţi şi la două ediţii ale Campionatului Mondial de handbal masculin, în 2011 conducând meciul pentru locul al cincilea.
Printre cele 30 de cupluri selectate în lotul de Liga Naţională se mai numără şi cel din care face parte Marina Agliceriu, din Ploieşti, tânăra de 28 de ani arbitrând alături de Rodica Arbunea, din Brăila. Cele două au fost avansate în acest lot încă de la finalul sezonului anterior, când au fost desemnate să conducă o partidă din playofful Ligii Naţionale, dintre Corona 2010 Braşov şi U Jolidon Cluj.
Agliceriu şi Arbunea fac pereche de mai bine de trei ani, evoluţiile din Divizia A şi de la turneele finale de juniori la care au fost repartizate aducându-le în atenţia oficialilor din cadrul Comisiei Centrale de Arbitri.
De menţionat ar fi şi prezenţa a încă unui ploieştean în lotul de Liga Naţională, Andrei Vasilescu (34 ani), acesta, însă, s-a mutat în Bucureşti şi reprezintă colegiul de arbitri din Capitală, făcând pereche cu Theodor Şerbu.
De remarcat că în lotul B au fost convocaţi trei arbitri prahoveni, tinerii Marian Băbău (27 ani) şi Alexandru Roibu (28 ani), care formează o pereche, şi Vladimir Teglaş (34 ani), care arbitrează alături de Adrian Dumitru, din Vrancea.
De asemenea, în lotul de candidaţi aşteaptă să facă pasul spre primul eşalon încă patru arbitri din judeţ: Evelin Tănăsescu (23 ani) şi Claudiu Ghesoiu (19 ani), care arbitrează împreună, Adrian Vasile (26 ani – face pereche cu Ninel Costache, din Bucureşti) şi Andreea Moldovan (22 ani – face pereche cu Mirela Huţanu, din Bucureşti).