Petre Apostol

Echipa masculină de volei Tricolorul LMV Ploiești a jucat vineri seară, în deplasare, primul meci amical din presezon, în compania formației prim-divizionare Steaua București, grupare cu care s-a aflat în luptă directă pentru promovare în sezonul precedent. Ambele echipe, însă, au suferit schimbări importante în lot în această vară.
Totuși, elevii antrenorului Marian Anton au realizat un joc bun împotriva unei echipe de tradiție din voleiul românesc și care se anunță a fi una dintre protagonistele la nivel înalt în sezonul viitor al Diviziei A1.
Ploieștenii au început într-o manieră excelentă, surprinzând prin jocul prestat, care le-au adus victoria în primul set, cu scorul de 25-18. Formația stelistă a abordat mult mai atent seturile următoare, iar, cu toate că Tricolorul LMV s-a menținut mereu aproape, gruparea stelistă a reușit să-și adjudece următoarele trei seturi, cu scorul de 25-20, obținând, în cele din urmă, victoria în patru seturi.
Formația ploieșteană a început în formula Andrei Achimescu (coordonator), Tudorel Farcaș (trăgător fals), Mario Drăghici (care încă nu a semnat cu formația ploieșteană, dar există mari șanse să fie înregimentat în cadrul echipei din această săptămână) și Ștefan Someșan (extreme), Alexandru Voinea și Sergiu Marinca (centri) – Alexandru Călin (libero). Apoi, spre finalul setului întâi antrenorul Marian Anton a început să facă schimbări în lot, introducându-i, de-a lungul meciului, și pe ceilalți jucători din lot, Răzvan Purice, Mădălin Marinescu, Bogdan Mehedințeanu, Mihai Lazăr, Andrei Ioan, Sebastian Palfi-Tamaș.
Despre jocul formației în acest prim meci de verificare, antrenorul Marian Anton a declarat: “A fost un joc bun de pregătire, mai ales că Steaua se află la un alt nivel de pregătire, realizând și un cantonament până acum și având transferuri importante în lot. Cu toate că noi am început doar de două săptămâni antrenamentele mai intense, iar lotul s-a modificat destul de mult, am reușit să ne menținem aproape de o echipă de nivelul primei divizii și am realizat un joc bun. Sunt mulțumit de modul în care s-a prezentat echipa, jucătorii arătând un moral peste așteptări la acest stadiu al pregătirilor”.
Meciul revanșă va avea loc săptămâna aceasta, în data de 4 septembrie, de la ora 18.00, când Tricolorul LMV va inaugura sala construită recent, în care va evolua în viitorul sezon, din cadrul Complexului Sportiv “Tel George Junior” din Ploiești.