Petre Apostol

La finalul acestei săptămâni, la Băicoi, va avea loc prima competiţie de rugby pentru seniori, clubul Aurora din localitate organizând a treia etapă din cadrul Campionatului Naţional de Rugby 10’s Amator – After Work Rugby Championship. Aceasta este prima ediţie a respectivei competiţii, cuprinzând cinci etape de-a lungul anului, având la start nouă echipe: şapte din București (Arlechinii, Dracula Old-Boys, Barbarians, Moromeţii, Samuraii, Titanii, Carrefour Rugby) şi două din provincie – Rechinii, din Constanţa, şi Gringos, din Brașov.
Fiecare echipă va juca un număr de două meciuri, pe sistem tur-retur, cu fiecare dintre celelalte echipe. După primele două etape, desfăşurate la Bucureşti şi la Turnu Măgurele, Titanii conduc în clasamentul general, cu 18 puncte, fiind urmați de Moromeții şi de Dracula Old-Boys, cu 17 puncte, respectiv 16 puncte.
Etapa de la Băicoi va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 9.00, pe Stadionul de Rugby Aurora Băicoi. După această rundă, campionatul se va mai deplasa la Constanţa şi la Olteniţa. Prin acest campionat, organizatorii doresc să promoveze rugbyul, în varianta sa cea mai accesibilă, la nivel de amatori, în afara Bucureştiului.
În oraşul Băicoi, rugbyul a pătruns în urmă cu trei ani, prin intermediul clubului CS Aurora, condus de tânărul Lucian Mircescu, un pasionat al acestui sport. În plus, gruparea prahoveană are, pe lângă latura sportivă, şi o agendă comunitară, dorind ca sportul să fie un instrument prin care pot fi sprijiniţi copiii şi tinerii, cu precădere cei vulnerabili din punct de vedere socio-economic, facilitându-se integrarea lor în comunitate.
Cu ocazia etapei de la Băicoi, clubul gazdă va prezenta în premieră o echipă de seniori, urmând să-i aibă ca nucleu pe câţiva dintre juniorii formaţi la „Aurora” şi care acum activează la cluburi sportive şcolare din Bucureşti: Silviu Grădinaru, Răzvan Iotu, Petruţ Câmpeanu, Octavian Irimia şi Nicolae Mocanu.
Organizatorii se aşteaptă, la fel ca şi la celelalte evenimente de rugby organizate la Băicoi, la un număr mare de spectatori, acest sport câştigând tot mai mult teren printre prahoveni. În plus, spectatorii vor putea participa şi la o tombolă al cărei premiu este o tabletă Serioux, cu husă şi alte accesorii.
Campionatul este organizat de Asociaţia Arlechinii Bucureşti, cu sprijinul Federaţiei Române de Rugby, având ca principali parteneri companiile Lumea Auto (subsidiară de on-line a furnizorului de piese auto Euro Est Car SRL) și The Mansion Advertising (agenţie de publicitate care a fost alături de mişcarea de rugby amator încă de la început).
Programul meciurilor de la etapa din Băicoi este următorul:
9.30: Dracula Old Boys – Titanii
9.56: Gringos Braşov – Aurora Băicoi
10.24: Barbarians – Carrefour
10.52: Rechinii Constanţa – Moromeţii
11.20: Samuraii – Gringos Braşov
11.48: Titanii – Arlechinii
12.16: Moromeţii – Carrefour
12.44: Dracula Old Boys – Rechinii Constanţa
13.12: Arlechinii – Barbarians
13.40: Carrefour – Samuraii
14.08: Aurora Băicoi – Selecţionata Campionatului