Bogdan Chitic

Sportivi din întreaga lume, cântăreţi, actori, dar şi oameni de afaceri s-au alăturat, în ultimele zile, unei cauze nobile lansate de www.alsa.org şi intitulată #ALSicebucketchallenge, care se desfăşoară în fiecare an pentru strângerea de fonduri destinate cercetării afecţiunilor cerebrale. Printre aceştia se numără şi doi jucători ai campioanei en-titre, americanii Alhaji Mohammed şi Chris Cooper, care, după ce şi-au turnat apă cu gheaţă pe cap, au nominalizat fiecare alte 3 persoane care să ia parte la acest “ritual”. Persoanele nominalizate (Mohammed l-a desemnat, printre alţii, şi pe Adrian Mutu, căpitanul echipei FC Petrolul) au la dispoziţie 24 de ore pentru a confirma dacă acceptă sau nu provocarea. În eventualitatea în care răspunsul este unul pozitiv, atunci respectiva persoană va dona 10 dolari, în caz contrar suma multiplicându-se de zece ori.
„Jucătorii noştri au dorit să se implice şi să susţină această cauză umanitară, răspunzând imediat provocării lansate de rudele şi prietenii de peste Ocean. Vorbim despre un sistem piramidal, care atrage în fiecare an zeci de mii de persoane, din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Lăsând la o parte amuzamentul unui astfel de moment şi răceala cu care te poţi alege după ce îţi torni gheaţă pe cap, vorbim despre strângerea de fonduri pentru persoanele cărora soarta le-a surâs mai puţin. Organizaţia ALS a anunţat de curând faptul că a reuşit să adune aproximativ 23 de milioane de dolari, o sumă care va creşte însă cu siguranţă în următoarele zile”, ne-a declarat preşedintele executiv Ionuţ Georgescu.
Printre vedetele din România care au acceptat provocarea „Icebucket” se numără realizatoarea tv Andreea Marin, tenismena Simona Halep, fotbalistul Petrolului, Adrian Mutu, sau preşedintele lui Dinamo Bucureşti, Constantin Anghelache.