Bogdan Chitic

După o săptămână petrecută la Ploieşti, în Sala Olimpia, baschetbaliştii campioanei României au plecat astăzi în Serbia, la Zlatibor, pentru un stagiu centralizat în care antrenorul Vladimir Arnautovic va avea misiunea de a cristaliza relaţiile de joc. La fel ca anul trecut, Burlacu şi colegii săi şi-au stabilit cartierul general la Hotel “Mona”, un stabiliment de 4 stele care-i va găzdui pe ploieşteni până pe 2 septembrie, când este programată revenirea în ţară.
În perspectiva unui sezon încărcat, în care participarea în EuroCup ar trebui să reprezinte mai mult decât o provocare, ploieştenii au trecut la cea de-a doua parte a pregătirii de vară – deja cunoscutul cantonament montan din Serbia. La Zlatibor, „alb-albaştrii” au programate câte două şedinţe de antrenament în fiecare zi, excepţie făcând finalurile de săptămână, când staff-ul Asesoftului va încerca să îmbine utilul cu plăcutul, prin câteva ieşiri în aer liber, la doar câţiva kilometri depărtare de „reşedinţa” aleasă.
Antrenorul Vladimir Arnautovic, „secundul” Sasa Ocokoljic şi preparatorul fizic Roland Anzur au la dispoziţie un lot format din 12 jucători – Dee Brown, Vlad Dogaru, Marius Runkauskas, Alhaji Mohammed, Michalis Pelekanos, Jonte Flowers, Adrian Movileanu, Cătălin Burlacu, Dragan Labovic, Andrei Ene, Vlad Negoiţescu şi Chris Cooper. Acestora li se vor adăuga, la revenirea în ţară, internaţionalul român Levente Szijarto şi finlandezul Gerald Lee, ultimul, cel mai probabil, la jumătatea lunii septembrie, după încheierea Campionatului Mondial.
În ceea ce priveşte partidele amicale, campionii en-titre vor disputa cel puţin 4 întâlniri, prima fiind programată la începutul săptămânii viitoare, împotriva lui Steaua Roşie Belgrad. Fenerbahce Istanbul, campioana Turciei, şi Buducnost Podgorica, echipă de prim plan în baschetul sârb, sunt alte două posibile adversare ale elevilor lui Arnautovic, care ar mai putea întâlni la Zlatibor o formaţie din Macedonia şi o alta din Rusia, asta în funcţie de „disponibilitatea” şi de ultimele evenimente apărute în programul acestor formaţii.

Uniţi pentru Ploieşti

Înaintea plecării în Serbia, Burlacu şi compania au asistat, sâmbătă seară, la partida dintre Petrolul şi Rapid, scor 0-0, de pe stadionul „Ilie Oană”, din etapa a IV-a a Ligii I. Jucătorii Asesoftului au beneficiat de cele mai bune condiţii, unul dintre sponsorii clubului ploieştean, mai precis compania Algabeth, oferindu-le o lojă la tribuna I. Câţiva dintre noii componenţi ai grupării campioane au ţinut să aibă cel puţin o amintire de la acest joc, fotografiindu-se cu un fular cu însemenele Petrolului, chiar înaintea fluierului de start.