Situația prin care trece echipa de Liga a III-a Conpet Ploiești este foarte bine cunoscută, lipsa resurselor financiare fiind un impediment pentru desfășurarea în condiții optime a activității. Transportatorii de țiței prin conducte și-au reluat antrenamentele în urmă cu o săptămână, cu un nou tehnician pe banca tehnică, în persoana lui Nicu Lazăr, iar miercuri au programat primul joc oficial al verii, dispută care va conta pentru turul întâi al Cupei României.
Astfel, antrenorul ploieștenilor trebuie să încropească un lot pentru meciul programat peste două zile, la Ciorani (vor juca împotriva câștigătoarei Cupei pe județ, AFC Astra 2), dar soluțiile și timpul foarte scurt pun mari probleme conducerii tehnice. ”La începutul săptămânii au fost 12-13 sportivi la antrenamente, iar vineri s-au antrenat 24 de fotbaliști. Au venit foarte mulți jucători tineri, de perspectivă, dar doar câțiva sunt de calitate. Pot să vă spun că în ultimele zile am fost sunat de foarte mulți jucători, care doresc să vină la antrenamentele echipei noastre”, ne-a spus Lazăr, vizavi de situația de la Conpet.
Pentru duelul de miercuri cu AFC Astra 2 Ciorani, formația din Conpet va miza și pe câțiva sportivi care au dus greul sezonul trecut, precum portarul Marinică și jucătorii de câmp Badea, Stăncescu, Munteanu, Jipa, Manea sau Savu. Alături de aceștia vor fi cooptați și câțiva juniori din propria pepinieră: Țugui, Modrișan, Cocoș sau Ilie. Iar lotul va fi completat cu fotbaliști aflați în probe și care pot fi legitimați într-un timp așa de scurt.

Situație încurcată pentru Nedelcovici

Încă de la începutul pregătirilor, la antrenamentele ploieștenilor s-a prezentat și portarul Cristian Nedelcovici, cel care fusese data afară după eliminarea suferită în jocul din play-out, cu FC Păpăuți. Mai exact, la acea partidă, portarul prahovenilor l-a lovit pe Antal în propria suprafața de pedeapsă, gest care s-a soldat cu eliminarea ploieșteanului și un penalti acordat celor din Covasna, care a făcut ca meciul să se termine la egalitate, scor 2-2.
Comisia de Disciplină l-a suspendat pe Nedelcovici timp de trei etape, aplicându-i și o amendă de 1000 de lei! Nemulțumiți de gestul său, conducerea administrativă a formație l-a trimis pe Cristi acasă. Acum a fost rechemat la echipă, însă sunt șanse mici ca el să apere în jocul de miercuri, fiind obligatorie achitarea amenzii.