Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a plecat, de ieri, la Predeal, unde va susţine un stagiu centralizat de pregătire de nouă zile, după ce antrenamentele au fost reluate la începutul săptămânii. Noul antrenor al formaţiei ploieştene, Gheorghe Covaciu, are la dispoziţie 14 jucătoare în acest cantonament, dintre care patru sunt nou-venite la Ploieşti.
În afară de pivotul ucrainean Iryna Shutska, de la CSM Bucureşti, în cantonamentul echipei prahovene s-au mai deplasat şi două handbaliste sosite de la CSU Neptun Constanţa – grupare care a anunţat că nu se va înscrie în Liga Naţională – o altă jucătoare ucraineană, interul Alla Sheiko, golghetera grupării constănţene în sezonul trecut, şi extrema stângă Oana Ionescu.
Totodată, şi-a făcut prezenţa şi interul Clara Vădineanu, care a evoluat pentru HCM Rm. Vâlcea în ediţia precedentă a campionatului.
Sheiko, Ionescu şi Vădineanu, însă, încă nu au semnat cu echipa ploieşteană, dar sunt mari şanse ca acestea să se regăsească în lotul formaţiei în sezonul care urmează.
De remarcat că formaţia prahoveană şi-a asigurat pentru încă un an serviciile principalei sale marcatoare în sezonul trecut, interul stânga Mirela Roman, jucătoarea de 29 de ani semnând un nou contract cu CSM.
La această deplasare lipsesc cinci jucătoare din lot. Astfel, absentează cele două handbaliste din reprezentativa de tineret a României, care se luptă pentru locul cinci la Campionatul Mondial din Croaţia, Andreea Chiricuţă şi Mădălina Zamfirescu. Totodată, nu vor putea fi prezente nici jucătoarele accidentate: Alexandra Iovănescu (operată la genunchi şi va reveni, cel mai probabil, în lotul echipei abia din retur) şi Raluca Anghelina (operată de menisc în urmă cu o lună şi va relua antrenamentele în circa patru săptămâni).
De asemenea, în primele zile din stagiul de pregătire de la Predeal va lipsi şi extrema Adriana Vasilescu, aceasta având de susţinut câteva examene la facultate, după care, însă, va ajunge în cantonamentul echipei.
De menţionat şi faptul că una dintre jucătoarele de bază ale formaţiei ploieştene în sezonul trecut, coordonatoare de joc Daciana Curtean, s-a căsătorit în această vară şi va evolua cu noul nume, Daciana Balaban.
Despre prima săptămână petrecută la cârma echipei CSM Ploieşti şi ceea ce va urma, noul antrenor al formaţiei, Gheorghe Covaciu, a declarat: „A fost o primă perioadă grea pentru mine şi, mai ales, pentru conducere, deoarece am avut doar opt jucătoare la primul antrenament şi au fost negocieri intense în ultimele zile pentru completarea lotului. Sunt mulţumit pentru moment, dar mai avem mare nevoie de un portar cu experienţă, în primul rând. E posibil să mai apară jucătoare şi pe alte posturi, în special la linia de 9 metri. La munte va fi un program bazat 100% pe pregătirea fizică, cu multe zile în care se vor efectua câte două antrenamente, în aer liber şi în sala de forţă. După revenirea acasă, vom intra în sală şi, în fiecare weekend din luna august, vom participa la câte un turneu de meciuri amicale”.

Lotul de jucătoare de la CSM Ploieşti pentru cantonamentul de la Predeal:
– Gabriela Cristescu, Alina Ifrim (portari);
– Ramona Ştefan, Oana Ionescu, Mirela Roman, Alla Sheiko, Daciana Balaban (Curtean), Ionela Dinu, Iryna Shutska, Clara Vădineanu, Cătălina Preda,
Loredana Gărăcel, Adriana Vasilescu şi Andreea Dincu (jucătoare de câmp).