Petre Apostol

La mijlocul acestei săptămâni, la Poiana Brașov, sunt programate probele de control pentru sportivii de la disciplina de sanie. La acestea vor fi prezenți și reprezentanții Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, grupare condusă de directorul Liviu Turea, care a avut și la ediția de la Soci a Jocurilor Olimpice de iarnă cei mai mulți sportivi din lotul național.
Secția clubului din Sinaia, de care se ocupă antrenorii Alexandru Comșa și Corina Drăgan, are în vizor, în momentul de față, participarea la Jocurile Olimpice de tineret, ediție care va avea loc în perioada 12-21 feburarie 2016, la Lillehammer, în Norvegia. Iar clubul prahovean are mari speranțe în generația pe care o pregătește de câțiva ani, una care se anunță chiar mai valoroasă decât cele din trecut.
Se poate spune că CSO Sinaia are o echipă completă la această categorie de vârstă, la băieți Andrei Turea, fiul cel mare al directorului clubului, fiind liderul generației sale la băieți simplu, Carmen Manolescu afirmându-se deja ca o mare speranță a țării la competițiile la care a luat parte până acum, iar echipajul de dublu – format din Marian Gîtlan și Flavius Crăciun – începând să câștige experiență la nivel înalt.
Sezonul competițional va începe în luna septembrie.
Până atunci, însă, sportivii prahoveni se vor antrena în mod regulat, reprezentanții clubului sperând chiar să găsească resursele necesare efectuării unui cantonament centralizat de pregătire.