Petre Apostol

După ce în urmă cu o săptămână junioarele II de la CSM Ploiești au încheiat pe locul al patrulea Campionatul național de handbal, în perioada 11-15 iunie a fost rândul echipei de junioare III de la clubul ploieștean să se lupte pentru medalii, la turneul final organizat la Brașov. Antrenate tot de Daniel Gheorghe, handbalistele ploieștene au debutat cu dreptul, trecând de ACS Olimpic Târgu Mureș în primul meci al turneului, scor 28-25 (15-12).
În partida secundă, CSM Ploiești s-a confruntat cu formația gazdă, ACS Corona 2010 Brașov, care se impusese, de asemenea, la debut, în disputa cu Viitorul Cluj Napoca, scor 31-18 (14-7). Formația brașoveană a dominat jocul, distanțându-se încă din prima parte la cinci goluri, scor 15-10 la pauză, iar în a doua jumătate s-a menținut la timonă, adjudecându-și victoria, cu scorul de 30-22.
În celălalt meci al grupei, ACS Olimpic Tg. Mureș a obținut primul succes, trecând de CSȘ Viitorul Cluj Napoca, scor 25-22 (11-10).
În ultima dispută a fazei grupelor, formația ploieșteană a evoluat împotriva echipei din Cluj. După un debut fulminant al ardelencelor, care conduceau cu 8-1 în minutul 17, elevele antrenorul Daniel Gheorghe au reușit să echilibreze jocul, marcând de cinci ori la rând în cinci minute. Însă, la pauză, Viitorul conducea la trei goluri diferență, scor 10-7. Echilibrul s-a păstrat în a doua parte a meciului, echipa din Cluj menținându-se în frunte, iar cu zece secunde înainte de sfârșitul partidei conducea cu 18-14. Formația ploieșteană a stabilit scorul final, 18-15, printr-un gol din aruncare de la 7 m. Astfel, având în vedere că ACS Corona a câștigat și meciul cu Olimpic Tg. Mureș, scor 31-22 (12-13), CSM Ploiești se vedea la egalitate de puncte cu gruparea clujeană și cu cea mureșeană, dar și la egalitate de golaveraj în meciurile directe dintre cele trei. Astfel, a contat golaverajul general, la care echipa ploieșteană a stat cel mai bine dintre cele trei, cu un gol mai bine decât Olimpic, clasându-se pe locul secund și calificându-se în semifinale.
În cealaltă grupă, CSȘ Caracal s-a situat pe primul loc, la egalitate de puncte cu CSȘ Tulcea, dar cu golaveraj mai bun. CSȘ Călărași a încheiat pe locul al treilea, iar CS Mori Torok Rm. Vâlcea a ocupat ultima poziție.
Rezultatele acestei grupe au fost următoarele:
CSȘ Caracal – CSȘ Călărași 36-26 (16-13)
CSȘ Tulcea – CS Mori Torok Rm. Vâlcea 29-24 (15-9)
CSȘ Caracal – CS Mori Torok Vâlcea 29-24 (16-12)
CSȘ Tulcea – CSȘ Călărași 30-23 (14-12)
CSȘ Călărași – CS Mori Torok Rm. Vâlcea 30-27 (16-13)
CSȘ Tulcea – CSȘ Caracal 20-20 (11-10)
În semifinale, CSM Ploiești a pierdut categoric duelul cu CSȘ Caracal, scor 13-23 (6-10), evoluând, ieri dimineață, în finala mică, în compania grupării CSȘ Tulcea, care a pierdut în cealaltă semifinală cu ACS Corona 2010 Brașov, scor 28-36 (11-18). Elevele antrenorului Daniel Gheorghe au cedat și în ultima partidă de la turneu, CSȘ Tulcea impunându-se cu scorul de 27-22 (15-10), astfel CSM Ploiești a ocupat și la această categorie de vârstă pe locul al patrulea.
În finala mare, CSŞ Caracal a învins, la limită, scor 22-21 (13-10), echipa gazdă, ACS Corona 2010 Braşov, devenind campioană naţională.
Ultimele patru locuri ale competiţiei au fost ocupate de CSŞ Călăraşi, Olimpic Tg. Mureş, CSŞ Viitorul Cluj, CS Mori Torok Rm. Vâlcea.
Lotul echipei CSM Ploiești la acest turneu a fost următorul: Mititelu Cristina, Călin Ana-Maria, Bărbuceanu Alexandra (portari); Şerban Anisa, Marin Bianca, State Andra, Năstase Mihaela, Ionescu Bianca, Fulgeanu Andreea, Gros Ana Maria, Zecheru Bianca Andreea, Dumitru Bianca, Neagu Sadia, Stan Diana, Marcoci Emilia, Dinu Andreea, Dragnea Isabela, Iordache Maria, Geangu Alexandra (jucătoare de câmp).