Petre Apostol

Joi, s-a dat startul ediţiei a XV-a a Turului Dobrogei, competiţie premergătoare Campionatelor naţionale de ciclism pe şosea, care vor avea loc peste numai două săptămână, în Prahova. La întrecere sunt prezenţi şi trei sportivi de la CS Petrolul Ploieşti, antrenaţi de Constantin Ciocan, anume Nicolae Ţintea, Valentin Pleşea şi Alexandru Poenaru.
În stafful echipei ploieştene se află Gabriel Poenaru şi Nicuşor Panaitescu, cel din urmă participând la competiţia rezervată amatorilor.
În prima zi a competiţiei au avut loc două probe, una de contratimp individual de 5 km şi cealaltă de fond – 80 km. La finalul zilei, după un rezultat bun la contratimp şi menţinându-se în evadarea din proba de după-amiază, Valentin Pleşea a reuşit să ajungă în fruntea clasamentului, preluând tricoul galben, cu un avans de 18 secunde.
Ieri s-a desfăşurat o etapă de 130 km, iar astăzi încă o rundă de 120 km, pentru ca duminică, în ultima zi a competiţiei, să se organizeze un circuit de 70 km, în centrul oraşului Constanţa.