AFC Astra II-Ciorani – Petrolistul Boldești 1-0 (0-0)

Cristi Damian, Marcel Marin

Stadion: ”Conpet”, Strejnic. Spectatori: circa 900. A marcat: Butufei (83)/-.
AFC Astra II: Al. Catană – R. Catană, Neagu, Iordache, Zegheru – Bărăgan (cpt) (77 Răileanu) – Chiși (14 Petculescu), Butufei, Munteanu (90+4 Constantinescu), Petrescu (58 Aristan) – Ciobanu. Antrenor: Valeriu Aristan.
Petrolistul: Al. Petre – Cl. Lișiță, D. Petre, Ionescu, Cioc (90+1 Stoica) – Micu (cpt), M. Tudor – Bădu, Bridinel, Bociu – M. Ene. Antrenor: Marian Ilie.
Avertismente: Butufei (6), Zegheru (87), Petculescu (87), Răileanu (90+3)/Cioc (25), Ene (27), D. Petre (33), Bridinel (87).
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni) – Valentin Dumitru (Gherghița) și Cristian Lefter (Urlați). Arbitru de rezervă: Ionuț Neagu (Poienarii Apostoli). Observatori: Tudor Negoiță (Măgurele), Decu Crângaşu (Ploieşti) – organizare, Marian Deaconu (Ploiești) – arbitraj.
Jucătorul meciului: Alexandru Catană (AFC Astra II).

Cele mai bune echipe din judeţ – Astra 2 Ciorani şi Petrolistul Boldeşti – şi-au disputat finala Cupei, duelul orgoliilor şi al marilor ambiţii fiind câştigat de echipa pregătită de Valeriu Aristan. Trupa susţinută de Ion Mihai şi Marin Voicu a reuşit astfel eventul, câştigând tot ce se putea, în judeţ, dar succesul din partida cu „Boldeştina” a fost unul obţinut „la potou”, după un meci dârz, în care şi Petrolistul a lăsat o bună impresie, având ocazii clare de gol.
Meciul în sine nu a fost unul spectaculos, cele două grupări începând prudent partida. Cea mai mare ocazie a primului act a aparținut lui Ciobanu, dar golgheterul lui Astra 2 și al Ligii A nu l-a putut învinge pe Al. Petre, din poziție de „unu la unu” cu acesta (minutul 23)! De partea cealaltă, ”Boldeștina” a contat prin șuturile lui Bridinel (39 și 42), la cel de-al doilea fiind reținut de A. Catană. După pauză, partida s-a animat mai mult, dar de această dată jucătorii Petrolistului au fost cei care au ratat din situație de singur cu portarul advers, Ene fiind cel care nu l-a putut învinge pe A. Catană (71), după o greşeală a fratelui lui Alex – Răzvan, care a fost „salvat” astfel, fiind clar că echipa care marca prima lua o opţiune decisivă pentru câştigarea trofeului.
Una dintre cele mai controversate faze ale întâlnirii s-a petrecut în minutul 74, când Bociu este faultat la limita careului, puţin în afara suprafeţei de pedeapsă (după cum s-a văzut pe înregistrarea TV a partidei, decizia centralului Căunei a fost absolut corectă), iar lovitura liberă executată de Micu a trecut peste poartă. Singurul gol al partidei a venit în minutul 83, când după un fault la Petculescu, antrenorul jucător Valeriu Aristan a executat perfect lovitura liberă și Butufei a marcat, din 5 metri, în stânga lui Al. Petre. De fapt, acesta a fost și scorul final al partidei, iar cupa a ajuns la echipa din Ciorani, după ce sezonul trecut Petrolistul Boldești a fost gruparea care a ridicat trofeul deasupra capului.

Bucurie şi… absenţă la premiere

Jucătorii echipei din Ciorani au avut parte de un final de sezon perfect, în care au câştigat tot ceea ce se putea câştiga, ultimul „obiectiv” de bifat rămânând meciul de baraj din 21 iunie. Astra 2 a primit medaliile de câştigători şi superba Cupă din partea oficialilor AJF, în timp ce boldeştenii au lipsit de la premierea rezervată finalistei, refuzând trofeul pregătit pentru ei!

Incident cu un spectator boldeştean

Cele două tabere au avut parte de susţinerea unor galerii, ciorănenii fiind prezenţi în număr mare, peste 150, la meci, galeria câştigătoare având şi sprijin din partea fostei galerii a Astrei Ploieşti.
Din galeria Boldeştiului, un fan a fost la un pas să sară în teren, în faţa băncii echipei din Ciorani, acesta împiedicându-se în acoperişul tunelului care ducea spre teren! S-a evitat astfel un incident care putea avea urmări neplăcute!
Meciul în sine nu a oferit momente tensionate deosebite, jucătorii celor două echipe păstrând ambiţiile şi rivalităţile în spiritul sportivităţii.

Info Cupa României

• Partida de la Strejnic a fost vizionată de foarte mulţi oameni de fotbal, de la antrenorul secund al Naţionalei lui Piţurcă – Valeriu Răchită (care a stat la meci doar o repriză), până la fostul secretar al LPF – Vali Alexandru. Nu au lipsit antrenori – Eusebiu Tudor, Florin Pârvu – şi reprezentanţi ai majorităţii colegelor de eşalon din Liga A Prahova,
• Juniorul Astrei, Ionuţ Chişi a ţinut să joace în această finală, forţând după o accidentare suferită la meciul de campionat, de la Boldeşti, dar a „cedat” repede, cerând schimbare în primul sfert de oră al meciului.
• Jucătorii echipei din Ciorani au serbat al doilea trofeu la un restaurant din Ploieşti, iar astăzi au programat primul antrenament în vederea barajului de săptămâna viitoare, cu FC Aninoasa, de la Sf. Gheorghe. De altfel, emisari ai clubului dâmboviţean au fost prezenţi la meci pentru a-şi vedea viitoarea adversară.
• Autorul unicului gol al partidei, Vladimir Butufei a fost urmărit din tribună de tatăl său – Petrică Butufei, fostul petrolist bucurându-se pentru succesul băiatului, care a jucat cu o proteză la mână, din cauza unei fisuri!