CSO Plopeni – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 2-0 (1-0)

Marcel Marin

Stadion: ”Gheorghe Şilaev”, Plopeni. Spectatori: circa 100. Au marcat: Huza (43), C. Vlad (48)/-.
CSO Plopeni: Panaite – Ştirbu, Căpraru, Lungu, L. Radu – A. Zamfir, Trică – Puiuleţ (cpt) (87 Gherghina), Codreanu (86 I. Costache), C. Vlad (90+1 Dragomir) – R. Huza. Antrenori: Bogdan Plachta, Marius Voicilă.
CSO Teleajenul: M. Şandru – Rotaru, M. Stanciu, F. Savu, M. Savu – Tudorie, Cernea, Milu, M. Grigore (81 A. Stanciu) – L. Cruceru, Dr. Sîrbu (46 Rădulescu). Antrenori: Radu Sîrbu, Vasile Voinea.
Avertismente: Căpraru (44)/Tudorie (40), Rădulescu (61).
Jucătorul meciului: Cătălin Vlad (CSO Plopeni).

Unul dintre cele mai atractive jocuri din penultima etapă a Ligii A s-a desfăşurat vineri, la Plopeni, gazdele de la CSO încheind seria partidelor de pe propriul teren, din stagiunea aceasta. Elevii lui Bogdan Plachta şi Marius Voicilă au primit replica sportivilor de la CSO Teleajenul Vălenii de Munte, iar dintre aceste grupări a rezultat un joc fără miză, fără motivaţie. La capătul unei partide interesante, plopenarii s-au impus cu scorul de 2-0, în special prin trioul de atac Puiuleţ, Vlad şi Huza, toţi fiind jucători cu experienţă la acest nivel competiţional. În schimb, de partea cealaltă au lipsit, motivat, fundaşii centrali Voinea şi B. Codreanu, jucători de bază ai vălenarilor în campionatul care stă să se încheie.
Încă din startul partidei, localnicii s-au instalat în jumătatea adversă şi în minutul 4 au reclamat un penalti la Puiuleţ, în urma unui duel cu un apărător oaspete, dar centralul Stanciu a rămas neînduplecat. Ocaziile semnate de Codreanu (8 – a trimis mingea spectaculos pe lângă poartă) şi deja amintitul Puiuleţ (30 – şut „moale” prins de portar) au prefaţat primul gol al partidei, atunci când C. Vlad a întors, inteligent, în faţa porţii pentru Huza, ultimul îndeplinind o simplă formalitate (43). Cinci minute mai târziu, dar în repriza secundă, coautorul primului gol, l-am numit aici pe C. Vlad, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, cu un şut lobat peste Şandru, ieşit dintre buturi. Abia la 2-0 oaspeţii au ieşit la atac, dar şuturile lui Cruceru (57, 58 şi 73) au fost respinse cu brio de Panaite sau nu şi-au atins ţinta. Finalul a aparţinut gazdelor, dar în cele din urmă scorul a rămas cel stabilit la începutul reprizei secunde. Totuşi, să sperăm că în sezonul următor cele două grupări care s-au întâlnit vineri, la Plopeni, se vor lupta pentru fotoliul de lider şi nu vor prefera un loc „călduţ” de la mijlocul clasamentului.