Petre Apostol

Unul dintre tinerii atleţi de perspectivă din Ploieşti este Costin Homiuc, care se află la al doilea an ca junior 2. Multiplu medaliat naţional şi prezent pe podium şi la competiţii internaţionale, elevul profesoarei Maria Andrei, la CSŞ-CSM Ploieşti, a fost convocat de Federaţia Română de Atletism în lotul tricolor care va participa săptămâna viitoare la Campionatul Balcanic pentru juniori 2, organizat la Sliven, în Bulgaria. Atletul ploieştean se află, astfel, la a doua participare la Campionatul Balcanic, după ce anul trecut a debutat cu succes la respectiva competiţie. Component al ştafetei de 4×100 m, Costin a câştigat titlul balcanic, la ediţia anterioară, desfăşurată la Edirne (Turcia), realizând, alături de Gabriel Bitan (Bucureşti), Ioan Melnicescu (Bacău) şi Zeno Moraru (Cluj), un nou record naţional la respectiva probă, cu 42.34 secunde.
De curând, Homiuc a participat la prima etapă a Campionatului naţional de atletism pentru juniori 2, care a avut loc la Bucureşti, reprezentând primul concurs în aer liber al sezonului. Atletul ploieştean s-a situat pe locul secund în finala probei de 100 m, cu 11.24 secunde, fiind devansat doar de Nicolae Rezmives (LPS Baia Mare) – 11.17 secunde. Costin Homiuc se luptă, totodată, în acest an pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, el fiind prezent, în 2013, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, la care s-a clasat pe locul al patrulea la proba de ştafetă 4×100 m. De menţionat că recordul său personal la proba de 100 m (11.09 secunde) depăşeşte baremul de calificare, dar trebuie şi anul acesta să confirme acel rezultat.
„Va depinde doar de el, de parcursul său la următoarele competiţii, dacă îşi va îndeplini baremul de participare la Jocurile Olimpice de Tineret. Cea mai mare problemă a noastră este faptul că, nici până în prezent, nu avem unde să ne pregătim. Nu avem un spaţiu corespunzător pentru pregătirea probei de 100 m. Dar, cu toate acestea, până acum Costin a avut rezultate foarte bune şi sper să continue să progreseze, în ciuda tuturor dificultăţilor”, ne-a declarat profesoara atletului ploieştean, Maria Andrei.