Echipa feminină de handbal-junioare I de la HC Activ CSO Plopeni a realizat cea mai bună performanță de până acum a clubului, după ce săptămâna trecut a reușit să se claseze pe locul 4 la turneul final al Campionatului național, desfășurat la Sala “Lucian Grigorescu” din București.
Formația prahoveană, antrenată de profesorul Nicolae Nimu și Florin Ciupitu, s-a calificat la turneul final după ce a câștigat grupa din faza preliminară (la care CSȘ “1 Mai” Ploiești, echipă antrenată de profesorul Marian Bratu, a încheiat pe locul al treilea), iar apoi s-a situat pe locul al doilea la turneul semifinal I (CSȘ “1 Mai” a încheiat pe ultimul loc al seriei, ratând calificarea mai departe) și la turneul semifinal II, disputat pe teren propriu, a câștigat, din nou, seria sa.
La turneul final, gruparea ploieșteană s-a descurcat perfect în grupe, câștigând toate partidele și obținând locul întâi.
Astfel, în semifinale s-a confruntat cu a doua clasată din grupa cealaltă, CSȘ 2 București.
Formația prahoveană a suferit cea de-a treia înfrângere a sezonului, pierzând duelul pentru calificarea în marea finală după un joc dominat de gruparea din Capitală, scorul fiind 35-30 (19-15).
În finala mică, HC Activ CSO Plopeni a întâlnit formația LPS Roman, grupare pe care o învinsese în primul meci al turneului, la cinci goluri diferență, în ultimele minute ale partidei, dar şi în primul turneu semifinal.
Formaţia din Roman, însă, a avut iniţiativa în prima parte a meciului, profitând de o defensivă permisivă a grupării din Plopeni. Astfel, la pauză scorul indica 16-13 pentru LPS Roman.
În partea secundă, echipa din Roman a reuşit să-şi majoreze avantajul chiar şi la cinci goluri, însă, cu aproape patru minute înainte de final, Activ s-a apropiat la două lungimi. Dar, pe fondul unui final de meci confruz, ambele echipe rămânând cu o jucătoare în minus, LPS Roman a gestionat mai bine timpul rămas, adjudecându-şi victoria cu scorul de 29-26. Astfel, Activ a încheiat pe locul al patrulea.
Titlul de campioană a revenit echipei ACS Șc. 181 SSP București, care a câștigat, astfel, trofeul a doua oară la rând, după ce s-a impus în finală în disputa cu CSȘ 2 București, scor 49-37 (22-16).
Lotul echipei prahovene a fost compus din următoarele jucătoare (în paranteză sunt trecute golurile marcate în meciul de ieri, cu LPS Roman): Ana Maria Manda, Georgiana Socoleanu, Adela Cristescu – Andreea Taivan (1), Oana Bucă (9), Iulia Duică (1), Ana Maria Şerban (6), Gabriela Moldoveanu (1), Elena Casian, Mihaela Ciucă (1), Lavinia Ioan (3), Ştefania Silişteanu, Andrada Movileanu (4), Alina Picior, Liliana Orza, Elena Licu.