Marian DIMA

La trei ani de la primul său gol marcat în Divizia C, pentru Chimia Brazi, ploieşteanul Ionuţ Şerban a reuşit să marcheze şi pentru prima dată în Liga I, împotriva Astrei, în victoria lui Dinamo, cu 2-0. Jucătorul născut în 1995 este unul dintre tinerii de mare perspectivă din Liga I, internaţionalul de juniori debutând din 2010 în Liga a III-a, la Chimia Brazi, sub comanda lui Florin Pârvu, când avea doar 15 ani! Şerban a debutat în eşalonul trei valoric în 2010, la meciul dintre defuncta Chimia Brazi şi Inter Clinceni, scor 3-0, acesta fiind “aruncat în luptă” de Florin Pârvu, actualul antrenor de la Conpet declarând: “A fost o decizie normală atunci debutul lui Şerban, pentru că el a reprezentat un vârf de generaţie, la juniorii Petrolului. A fost un fotbalist care merita atenţie şi iată că a confirmat” – spune Pârvu.
Culmea, pe Şerban – care a fost vândut atunci la Sportul Studenţesc – a existat o adevărată luptă, Fortuna Brazi şi… Astra Ploieşti fiind cluburile care au dorit să-l “semneze”, lovindu-se de “diverse” obstacole, astfel că, la 16 ani, jucătorul debuta în Liga I pentru Sportul Studenţesc, o altă echipă desfiinţată, ca şi Chimia Brazi.
Şerban a marcat primul său gol în Liga a III-a pentru Chimia în mai 2011, într-un meci cu Petrolul Videle, scor 6-0, iar la aproape trei ani a “recidivat” în liga I, interesant fiind de văzut şi care au fost colegii lui Şerban de la acel moment, primăvara lui 2011.

Ce echipă avea Chimia!

Defuncta Chimia Brazi a dat, iată, la distanţă de trei ani, doi jucători la Dinamo, titulari Şerban şi Valentin Lazăr, echipa de atunci, desfiinţată între timp, fiind una care se poate spune că s-a “irosit”, cu mulţi jucători de valoare, vânduţi de timpuriu, care puteau însemna mult mai mult acum.
Printre colegii lui Şerban la prima sa reuşită la seniori, în 2011 se aflau portarii Sava şi A. Gheorghe (primul retras acasă, în Moldova, iar Gheorghe la CS Blejoi) şi jucătorii de camp S. Ciobanu (a bifat Liga I, la Sportul, ultima dată la defuncta CSM Câmpina), C. Vasile (retras, ultima dată la Rapid Sălciile), I. Neagu (Astra 2 Ciorani şi antrenor juniori Astra), Irimescu (antrenor-jucător la Cornu, Liga A Prahova), C. Vlad (CSO Plopeni), Minciună (Fortuna), Butufei (Astra 2 Ciorani), Lazăr (Dinamo), D. Păun (retras, ultima dată la Cernica), Năstase (Fortuna), M. Vişan (antrenor-jucător la Breaza şi antrenor juniori Fortuna), Arnăutu (Liga I Drobeta Tn. Severin, acum la FC Tiraspol, Liga I Moldova).

23 mai 2011

Chimia Brazi – Petrolul Videle
6-0 (3-0)

Stadion: „Chimia”. Spectatori: circa 200. Marcatori: Visan (1), Serban (3), Paun (36, 65), Nastase (81), C. Vlad (90).
Chimia: Sava (46 A. Gheorghe) – I. Serban, S. Ciobanu (60 C. Vasile), I. Neagu, M. Irimescu – C. Vlad, Minciuna (cpt.), Butufei, Lazar – Paun (66 Nastase), M. Visan (46 Arnautu). Antrenor: Razvan Vlad.