Petre Apostol

Astăzi, vor începe turneele din cadrul fazei semifinale secunde din Campionatul naţional de handbal la junioare I. Unul dintre cele patru turnee din această fază se va desfăşura la Sala Polivalentă din Plopeni, în organizarea clubului HC Activ.
Calificată de pe locul al doilea din grupa turneului anterior, disputat la Bucureşti, unde nu a pierdut decât cu deţinătoarea titlului ASC Şc. 181 SSP Bucureşti, echipa HC Activ CSO Plopeni încearcă să forţeze o primă prezenţă în ultima fază a campionatului de la această grupă de vârstă.
Gruparea pregătită de profesorul Nicolae Nimu se va confrunta cu CSŞ Galaţi, câştigătoare în prima fază semifinală, CSŞ Odorhei, care a încheiat pe locul al treilea turneul anterior, şi LPS Banatul Timişoara, care a ocupat poziţia a patra la turneul semifinal I.
În prima fază semifinală, disputată la începutul lunii, în Sala „Lucian Grigorescu” din Bucureşti, HC Activ CSO Plopeni a obţinut patru victorii din cinci meciuri şi s-a situat pe locul al doilea. În aceeaşi grupă s-a aflat şi cealaltă formaţie prahoveană din competiţie, CSŞ „1 Mai” Ploieşti, antrenată de profesorul Marian Bratu, care a încheiat pe ultimul loc, fără niciun punct, în primul său sezon la junioare I.
La turneul de la Plopeni, formaţia antrenată de Nicolae Nimu se va reîntâlni cu CSŞ Galaţi, singura grupare cu care a pierdut în faza preliminară. Echipa gălăţeană s-a impus la limită, atunci, pe teren propriu, scor 25-24, după ce HC Activ câştigase clar disputa de la Plopeni, scor 26-21 (16-9), din a doua etapă a campionatului.
Formaţia prahoveană avea să-şi adjudece locul întâi în serie, cu 27 de puncte din 30 posibile, în timp ce CSŞ Galaţi a încheiat pe locul al doilea, cu 18 puncte, acelaşi număr de puncte înregistrat şi de CSŞ „1 Mai” Ploieşti, care a învins formaţia gălăţeană pe teren propriu.
De menţionat că în lotul echipei HC Activ CSO Plopeni se regăsesc trei jucătoare convocate, săptămâna trecută, la reprezentativa tricoloră pregătită de Aurelian Roşca pentru câteva partide amicale cu selecţionata similară a Franţei. Acestea sunt Ana Şerban (extremă stânga), Oana Bucă (inter dreapta, în foto) şi Andreea Taivan (extremă dreapta).

Programul turneului de la Plopeni:
ETAPA I, 24.04.2014
CSŞ GALAŢI-LPS BANATUL TIMIŞOARA 16:00
HC ACTIV CSO PLOPENI-CSŞ ODORHEI 18:00

ETAPA A II-A, 25.04.2014
LPS BANATUL TIMIŞOARA-CSŞ ODORHEI 16:00
CSŞ GALAŢI-HC ACTIV CSO PLOPENI 18:00

ETAPA A III-A, 26.04.2014
HC ACTIV CSO PLOPENI-LPS BANATUL TIMIŞOARA 10:00
CSŞ GALAŢI-CSŞ ODORHEI 12:00

În celelate serii ale fazei a doua semifinală au fost distribuite următoarele echipe:
Seria B: ASC Şc. 181 SSP Bucureşti, LPS Bistriţa, CSŞ 2 Baia Mare, CSŞ Slobozia
Seria C: CS Energetic Rm. Vâlcea, CSŞ Viitorul Cluj, LPS Iaşi, Col. Teh. Media Bucureşti
Seria D: CS Universitatea Reşiţa, CSŞ 2 Bucureşti, LPS Roman, CSŞ Petroşani
Doar primele două clasate din fiecare serie se vor califica în faza finală a campionatului.