Petre Apostol

Astăzi, cele două formaţii masculine de handbal din Divizia A – CSM Ploieşti şi HCM Câmpina – vor evolua pe teren propriu, în cadrul etapei a XXII-a, intermediară. Săptămâna trecută, după o pauză lungă de o lună, campionatul de Divizia A la handbal masculin s-a reluat.
CSM Ploieşti a învins, în runda precedentă, formaţia Universitas Iaşi, scor 26-24, după o revenire excelentă în partea secundă a meciului, iar astăzi va primi replica Politehnicii Ştiinţa Miroslava – cealaltă echipă ieşeană. Formația ploieșteană, antrenată de Dragoş Dobrescu şi Ion Nicolae, se situează pe locul al cincilea în clasament, încercând, în această partidă, să obţină o nouă victorie pe teren propriu, după înfrângerea din meciul anterior, cu CSU Galaţi.
În disputa din tur, de la Iaşi, CSM Ploieşti a învins pe CS Politehnica Ştiinţa cu scorul de 34-32 (17-13). Gruparea prahoveană nu are voie să facă niciun pas greşit în meciul de astăzi, având în vedere că echipa ieşeană se află imediat în urma sa, pe locul al şaselea, la patru puncte distanţă, în urma înfrângerii din runda anterioară, cu CSM Călăraşi (scor 28-38).
Meciul dintre CSM Ploieşti şi Politehnica Ştiinţa Iaşi va avea loc la Sala „Olimpia”, cu începere de la ora 16.00, şi va fi arbitrat de bucureştenii Dinu şi Dogărescu.
Cealaltă formaţie prahoveană, HCM Câmpina, antrenată de profesorul Virgil Ivanciu, ajutat de Gabriel Nedelcu, are, de asemenea, un meci deosebit de important, urmând să întâlnească echipa Universitatea Târgovişte, în duelul ultimelor clasate. Cele două echipe sunt singurele care au înregistrat o singură victorie în actuala ediţie de campionat, Univ. Târgovişte ocupând locul 12, cu trei puncte, iar HCM Câmpina – poziţia a XIII-a, fără niciun punct (a fost penalizată trei puncte pentru neprezentare în a doua etapă a returului).
Gruparea din Câmpina îşi doreşte să lege victoriile de pe teren propriu, după ce în etapa anterioară disputată acasă a obţinut primul succes din competiţie, învingând pe LPS Piatra Neamţ, scor 27-24.
În meciul din tur, dintre HCM Câmpina şi gruparea dâmboviţeană, formaţia prahoveană s-a menţinut aproape, însă a pierdut cu scorul de 24-28, acela fiind singurul succes al echipei din Târgovişte. Partida de astăzi va avea loc în sala Colegiului „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, de la ora 17.00, şi va fi arbitrată de braşovenii Enache şi Manea.