Petre Apostol

Pentru prima dată în scurta sa istorie, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti participă în cadrul Cupei României, competiţie care a ajuns la ediţia a XXIX-a şi care va debuta astăzi, la Târgovişte. Formaţia ploieşteană, antrenată de Dumitru Muşi, are şanse mari să ajungă în sferturile de finală, urmând ca în optimi să întâlnească o echipă din Divizia A – anume Mureşul Târgu Mureş.
Clasată pe locul 11 în Liga Naţională la finalul fazei preliminare, echipa CSM Ploieşti vrea să lase o impresie bună la prima sa prezenţă în Cupa României, competiţie pe care o tratează mai mult ca o pregătire în vederea primului tur din playout, când se va confrunta cu CSM Cetate Devatrans.
„În urma jocului arătat în ultima vreme, echipa se află în creştere. La Cupa României sperăm să reprezentăm o surpriză plăcută”, ne-a declarat antrenorul formaţiei ploieştene, Dumitru Muşi.
La echipa prahoveană vor reveni în lot şi cele două handbaliste care au contribuit la calificarea reprezentativei tricolore de tineret la Campionatul Mondial: Andreea Chiricuţă şi Mădălina Zamfirescu.
Adversara de astăzi, din optimi, a grupării CSM Ploieşti, formaţia Mureşul Târgu Mureş, este în luptă pentru promovarea pe prima scenă a handbalului românesc, ocupând locul al doilea în Seria B din eşalonul secund. Aceasta se află la două puncte de prima poziţie, dar cu un meci mai puţin disputat decât echipa din fruntea ierarhiei, CSM Slatina, grupare pe care a învins-o în ultima etapă, în deplasare, având, astfel, drum liber pentru locul întâi cu trei runde înainte de finalul campionatului.
De menţionat că oraşul Târgu Mureş este trecut pe lista câştigătoarelor Cupei României, clubul Progresul adjudecându-şi trofeul doi ani la rând, în 1987 şi 1988.
Învingătoarea dintre CSM Ploieşti şi Mureşul Târgu Mureş va întâlni în sferturi câştigătoarea din meciul dintre CSM Bucureşti şi Corona 2010 Braşov, partida fiind programată mâine, de la ora 15.00.
Cupa României se desfăşoară în acest an într-un nou format, participând cele 12 echipe din Liga Naţională şi încă două formaţii din Divizia A. Cele mai multe victorii în această competiţie, care a debutat în 1978, le are echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea (care preluase palmaresul formaţiei Chimistul), care şi-a adjudecat trofeul de 12 ori. La ediţia de anul trecut, disputată la Oradea, câştigătoare a fost HCM Baia Mare, care a învins, în finală, formaţia Corona 2010 Braşov, scor 33-26.

Programul optimilor de finală ale Cupei României:
HCM Baia Mare-HCM Rm. Vâlcea 20:00, Sala Polivalentă
Arbitri: Dobre/Potîrniche-Bucureşti/Buzău
SC Mureşul Tg. Mureş-CSM Ploieşti 16:00, Sala CSŞ
Arbitri: Barbu/Ciurea-Argeş/Dolj
CSM Bucureşti-Corona 2010 Braşov 16:00, Sala Polivalentă
Arbitri: Harabagiu/Stănescu-Dâmboviţa
HCM Roman-HC Dunărea Brăila 18:00, Sala Polivalentă
Arbitri: Blaş/Gheorghişor-Bucureşti
CSU Ştiinţa Bucureşti-CSM Cetate Devatrans, 18:00 Sala CSŞ
Arbitri: Năstase/Stancu-Bucureşti/Buzău
Univ. Jolidon Cluj-Univ. Neptun Constanţa, 14:00 Sala Polivalentă
Arbitri: Muntean/Turdean-Mureş
Conform tragerii la sorţi, HC Zalău şi SCM Craiova vor intra direct în sferturile de finală. Meciurile programate în Sala Polivalentă vor fi transmise în direct de Digisport.