Pârvu şi Sinescu iau lecţii la UEFA

Marian Dima

Florin Pârvu – antrenorul echipei Conpet Ploieşti şi Valentin Sinescu – fost tehnician al Astrei, acum la SCM Argeşul Piteşti – fac parte din prima „promoţie” a Şcolii Federale de Antrenori din România care învaţă pentru obţinerea Licenţei „PRO” la sediul UEFA din Elveţia!
Începând de marţi şi până vineri seară, aspiranţii la obţinerea Licenţei „PRO” din ţara noastră vor face parte dintr-un proiect pilot al UEFA, care organizează stagii gratuite de pregătire a antrenorilor care aspiră la această înaltă calificare!
În această sesiune, alături de tehnicienii de la noi din ţară, printre care şi cei doi prahoveni, sunt prezenţi antrenori din Croaţia, Belarus şi Danemarca, aceasta fiind ultima „grupă” a proiectului UEFA destinat formării antrenorilor, proiectul „acoperind” pe rând majoritatea statelor europene.
Cei doi ploieşteni – Pârvu şi Sinescu – sunt „colegi” în seria a VI-a a Ligii a III-a, primul dintre ei urmând să lipsească la meciul pe care Conpet îl va susţine vineri, cu FCM Târgovişte, la Strejnic, în timp ce Sinescu este norocos, echipa sa având pauză în această săptămână. „Este o şansă pe care nu ai cum să o ratezi, aceea de a participa la un astfel de curs organizat de UEFA. Recunosc că am emoţii şi am aşteptat acest moment cu nerăbdare, din momentul când am fost anunţaţi că vom efectua acesta stagiu” – spune Pârvu.

Instruiţi de Lupescu!

Printre delegaţii UEFA pentru acest proiect se numără şi un român, Ionuţ Lupescu – „Chief Technical Officer” al forului de la Nyon! Lupescu va susţine un seminar dedicat antrenorilor din cele patru ţări, pentru Florin Pârvu reîntâlnirea cu fostul său coleg de la Dinamo fiind un moment aşteptat. „Am jucat o perioadă la Dinamo împreună, nu foarte mult, dar am rămas în relaţii foarte bune. Jucam cam pe acelaşi post. De abia aştept să-l revăd, este un român care face cinste fotbalului nostru, un exemplu de profesionalism, dovadă şi poziţia sa la UEFA” – spune Pârvu.

Logistică impresionantă

Conform site-ului UEFA, programul de training al antrenorilor din cele patru ţări este extrem de complex, cu lecţii practice, vizionări, seminarii pe diverse teme, aproape 50 de angajaţi şi colaboratori ai UEFA fiind angrenaţi în acest proiect. Specialişti în fotbal de cel mai înalt rang, angajaţi ai forului elveţian, specialişti în comunicare, echipament, translatori, tehnicieni informaticieni, cameramani fac parte din „echipa” care îi va învăţa pe cei 30 de antrenori români „tainele fotbalului”, delegaţia ţării noastre fiind condusă de Anghel Iordănescu – directorul tehnic al FRF şi Dan Apolzan – şeful Şcolii Federale de Antrenori. De menţionat că toate costurile acestui seminar sunt suportate de UEFA!

Antrenorii români care merg în Elveţia

Tehnicienii români care efectuează acest stagiu sunt: Bogdan Andone, Virgil Andronache, Marius Baciu, Valeriu Bordeanu, Ilie Constantin, Roberto Berruero, Cristi Coroina, Constantin Enache, Mihai Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Eric Lincar, Gabriel Manu, Ionuţ Mihu, Ionuţ Moşteanu, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Pârvu, Paul Răducan, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican, Dumitru Uzunea.
Pe lista colegilor de curs, la Nyon, se află foşti jucători de glorie din Danemarca, Belarus şi Croaţia, printre care Mario Cvitanovic şi Robert Kovac