Singurul club de badminton din Prahova, CS Berceni, condus de preşedintele Adrian Basarabeanu, continuă să obţină performanţe de referinţă la cel mai înalt nivel naţional. Deşi afectată de probleme financiare, rămânând doar cu un singur loc pentru pregătire, la sala de la Liceul „Anghel Saligny”, unde nu poate efectua decât două-trei antrenamente pe săptămână, gruparea prahoveană nu a scăzut cu nimic din calitatea sportivă a reprezentanţilor săi.
Astfel, în perioada 11-13 aprilie, la Bucureşti, clubul din Berceni a luat parte la Cupa României la badminton pentru categoria U15, întorcându-se cu medalii atât din concursul individual, cât şi cel de dublu. Pentru CS Berceni au participat Alexandru Muscalu, Andrei Banu, Adrian Burbutan (care, însă, este mai mic de vârstă, având doar 13 ani), Andreea Muscalu, Ioana Voicu.
Dintre aceştia, cea mai importantă performanţă a fost realizată de Alexandru Muscalu, care, alături de Cosmin Hâncu, de la Galaţi, a câştigat proba de dublu masculin. În plus, sportivul prahovean şi-a mai adjudecat şi medalia de bronz în concursul individual.
Gruparea din Berceni şi-a mai trecut în palmares încă două medalii de bronz, Andreea Muscalu şi Ioana Voicu situându-se pe locul al treilea la dublu feminin, iar perechea Ioana Voicu/Andrei Banu a obţinut locul al treilea la dublu mixt.
De remarcat şi evoluţia onorabilă a lui Adrian Barbutan, care s-a descurcat bine deşi s-a confruntat cu sportivi cu doi ani mai mari ca vârstă.
Astfel, CS Berceni a făcut, încă o dată, cunoscut judeţul Prahova în lumea badmintonului românesc. Acum, sportivii prahoveni se pregătesc pentru participarea de la Campionatul naţional pe echipe, programat să se desfăşoare la mijlocul lunii
viitoare.
Petre APOSTOL