• Trei sportivi ploieşteni în lotul tricolor

La finalul săptămânii trecute, în Israel, au avut loc meciurile din grupa 6 a calificărilor pentru Campionatul European de handbal pentru tineret, la care, pe lângă formaţia gazdă, au mai participat echipele României, Insulelor Feroe şi Luxemburgului. În reprezentativa tricoloră, antrenată de Narcis Cîtu şi Titel Răduţă, au fost convocaţi şi trei jucători ploieşteni, doi de la CSM Bucureşti – portarul Ionuţ Iancu şi extrema Alexandru Budui – şi unul de la CSM Ploieşti – interul Nicolae Ungureanu. În primul meci al grupei, România a învins categoric reprezentativa similară a Insulelor Feroe, cu scorul de 32-17 (17-8), după care tricolorii au depăşit la diferenţă minimă formaţia Luxemburgului, scor 28-27 (15-14), şi urmau să joace, în ultima partidă, disputa pentru calificare în confruntarea cu echipa gazdă – Israel.
Meciul a avut loc duminică seară, iar echipa României, deşi fusese condusă cu 17-12 la pauză, a revenit în partea secundă, conducând la două goluri cu zece minute înainte de final, scor 23-21. Gazdele au dominat, însă, ultimele minute, adjudecându-şi victoria cu scorul de 28-25 şi obţinând calificarea la turneul final al Campionatului European, doar prima clasată a grupei avansând mai departe.
Pentru reprezentativa tricoloră, jucătorul celor de la CSM Ploieşti, Nicolae Ungureanu, a marcat 10 goluri în total (câte trei cu Insulele Feroe şi cu Israel şi patru cu Luxemburg).
Astfel, după ce seniorii au ratat calificarea la Europenele din 2016, în urma înfrângerii cu Finlanda, de sâmbătă, şi echipa de tineret a României a trecut pe lângă prezenţa la campionatul continental, clasându-se pe locul al doilea în grupa din Israel.
Petre APOSTOL