Duminică seară, s-au încheiat, la Bacău, probele Campionatului naţional de înot pentru seniori şi juniori, la care au participat şi sportivi de la cluburile prahovene CS Petrolul Ploieşti şi CSŞ Ploieşti. După ce, cu o zi înainte, câştigase medalia de bronz la proba de 200 m spate, înotătorul clubului Petrolul, George Oancea (în foto), a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul concursului de 400 m mixt.
Vicecampion balcanic la juniori, anul trecut, la respectiva probă, elevul antrenorului Silviu Anastase a demonstrat că este cel mai bun sportiv din ţară la 400 m mixt, adjudecându-şi medalia de aur. Aflat în primul an de seniorat, acesta a sosit cu timpul de 4.36,40 minute, la 18 sutimi de secundă de următorul clasat, Alexandru Bădeaţă, de la CSŞ Hunedoara.
De remarcat că în finala probei de 400 m mixt s-a mai calificat şi juniorul celor de la CSŞ Ploieşti, Bogdan Petre, sosit al cincilea, cu timpul de 4.48,71 minute, acesta, însă, câştigând medalia de bronz la categoria sa de vârstă.
Elevul profesoarei Graţiela Marin a mai fost prezent, în ultima zi, şi în finala probei de 400 m liber, la care a devenit vicecampion naţional la juniori, iar cu timpul de 4.22,46 minute s-a clasat al şaptelea în ierarhia open (seniori+juniori). Astfel, Bogdan şi-a mai adăugat în palmares încă două medalii la juniori, după cele două de argint obţinute anterior la probele de 800 m liber şi 1500 m liber.
În concursul feminin, junioara Emilia Colţi Dumitrescu şi-a continuat parcursul excelent, iar după titlurile obţinute la 800 m liber şi 1500 m liber (la care a câştigat medalia de bronz la open) şi medalia de argint de la 200 m liber, eleva antrenoarei Ioana Harcan a mai obţinut o medalie de aur. Înotătoarea clubului Petrolul a încheiat campionatul cu un titlu naţional în cadrul probei de 400 m liber, aceasta sosind cu timpul de 4.38,69 minute, în ierarhia open clasându-se pe locul al patrulea.

Petre APOSTOL