Situaţia Federaţiei Române de Ciclism încă nu este rezolvată, atât Eduard Novak, cât şi Nicolae Plugaru susţinând că se află la conducerea forului naţional. Însă, din fericire pentru sportivi, încă se mai organizează competiţii. De trei săptămâni, la Bucureşti s-au disputat întreceri de ciclism, în format circuit. Iar în weekendul trecut au avut loc chiar două curse, una în jurul stadionului „Naţional Arena”, intitulată Bike Challenge, şi cea de-a doua – în cadrul Complexului „Dragonul Roşu”, reprezentând etapa a III-a a Cupei Niro.
La startul întrecerilor s-au aflat şi sportivi de la cele două echipe prahovene de ciclism, anume Conpet Ploieşti şi Petrolul Ploieşti, aceştia remarcându-se. De la CS Petrolul, elevii antrenorului Constantin Ciocan care au avut rezultate foarte bune au fost Valentin Pleşea (foto 1), Nicolae Ţintea şi Irina Dumitru.
La Bike Challenge, Valentin Pleşea a sosit al doilea la seniori, în urma lui Zoltan Sipos (Dinamo), în vreme ce Irina Dumitru a câştigat la junioare. La Cupa Niro, Pleşea s-a impus, fiind urmat de colegul său de echipă, Ţintea, iar Irina a câştigat la categoria senioarelor.
În privinţa clubului Conpet Ploieşti, secţia condusă de antrenorul Cornel Popa a demonstrat că are copii de perspectivă. Astfel, la Bike Challenge formaţia ploieşteană a dominat la cadeţi, Valentin Georgescu sosind pe primul loc, fiind urmat de coechipierul său Gerhard Dumitrescu (foto 2).
În plus, şi la cadete s-a impus o reprezentantă de la CS Conpet, anume Andreea Ciolacu, iar la copii 14 ani ploieşteanul Mihai Pavel s-a clasat al doilea.
Apoi, la Cupa Niro elevii antrenorului Cornel Popa au ieşit, din nou, în evidenţă, Dumitrescu sosind al doilea la cadeţi, Mihai Pavel s-a impus la copii 14 ani, la care Tudor Ciolacu a încheiat al treilea, iar Andreea Ciolacu a sosit a treia la feminin.
Ar mai fi de menţionat faptul că doi dintre sportivii de la Conpet, Gerhard Dumitrescu şi Valentin Georgescu, au fost cooptaţi în reprezentativa tricoloră pentru a participa la un concurs internaţional pentru cadeţi, în Ungaria, care va avea loc la finalul săptămânii.
Petre APOSTOL