După ce a trecut de Rapid Bucureşti fără să piardă vreun set, în prima etapă a playoffului Diviziei A2 la volei masculin, echipa Tricolorul LMV Ploieşti, clasată pe locul doi la finalul fazei preliminare, se pregăteşte pentru turneul în urma căruia ar putea obţine calificarea la barajul de promovare. Turneul va începe mâine, în Capitală, fiind organizat de Steaua Bucureşti, şi se va disputa pe durata a trei zile.
Alături de echipa ploieşteană, antrenată de Marian Anton, au mai avansat în a doua fază a
playoffului echipele Steaua Bucureşti (învingătoare în disputa cu Ştiinţa Bucureşti, scor general 2-0), Tomis Constanţa (învingătoare în disputa cu Ştiinţa Bacău, scor general 2-0) şi CSM Suceava (învingătoare în disputa cu Dacia Buzău, scor general 2-0).
Astfel, în prima etapă din playoff nu a avut loc nicio surpriză, primele patru clasate la finalul fazei preliminare mergând mai departe.
Totuşi, de menţionat ar fi faptul că, deşi a fost acceptată să participe până în a doua etapă din playoff, echipa Tomis Constanţa, a doua formaţie a campioanei, nu are drept de promovare şi nu va putea avansa la turneul de baraj. Astfel că lupta pentru calificare se va da în trei, între Tricolorul LMV, Steaua şi CSM Suceava, cu toate că gruparea constănţeană poate încurca socotelile acestora.
În disputele din acest sezon cu formaţiile de la turneu, echipa ploieşteană a pierdut ambele confruntări cu Steaua (1-3, pe teren propriu, şi 0-3, în deplasare), în timp ce cu Tomis Constanţa şi cu CSM Suceava a câştigat acasă, în minimum de seturi, dar a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 1-3, respectiv 0-3.
Programul turneului de la Bucureşti este următorul:
• 29 martie, Steaua-CSM Suceava (ora 12.00), Tricolorul LMV-Tomis Constanţa (ora 14.00)
• 30 martie, Steaua-Tomis Constanţa (ora 12.00), Tricolorul LMV-CSM Suceava (ora 14.00)
• 31 martie, CSM Suceava-Tomis Constanţa (ora 11.00), Tricolorul LMV-Steaua (ora 13.00)
Primele două clasate la finalul competiţiei din Capitală se vor califica la turneul de baraj pentru promovarea în prima divizie, care va avea loc între 2 şi 4 mai, acestea urmând să întâlnească primele două formaţii din Seria Vest. În această serie, pentru cele două locuri de la barajul de promovare se vor lupta echipele Banatul Caransebeş, Lapi Dej, “U” Timişoara şi Chimszed Cluj.
Petre APOSTOL