AFC Băneşti-Urleta – Unirea Urlaţi 1-0 (1-0)

Stadion: ”Comunal”, Băneşti. Spectatori: circa 200. A marcat: Hromei (45)/-.
AFC: Bădulescu – Burlacu, Cristache, Popa, Pană – Chivu (91 A. Roşu), Albu (cpt.) – Bica (53 Comnoiu), Nichifor (84 Matache), Hromei – Ariciu (20 Budileanu). Antrenor: Ion Burchi.
Unirea: Ristache – M. Roşu (85 Maradin), Şerban, N. Ghiţă (cpt), Crăciun – Ghica, Butoi, I. Dinu (84 S. Juju) – Ducu (74 B. Arnăutu), Anghel, B. Ghiţă (46 L. Pavel). Antrenor: Bogdan Stroe.
Avertismente: Albu (60), Burlacu (63)/M. Roşu (49), N. Ghiţă (54).
Arbitri: Laurenţiu Piciu – Florin Bureaţă (ambii, din Ploieşti) şi Romulus Sprînceană (Buşteni). Observator: Mihai Ion (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Ştefan Hromei (AFC Băneşti).

Unul dintre cele mai interesante jocuri din ultima etapă de Liga A s-a disputat sâmbătă dimineaţa la Băneşti, meci în care s-au întâlnit localnicii de la AFC şi Unirea Urlaţi. Scorul final a fost 1-0 pentru elevii lui Ion Burchi, singura reuşită a venit în minutul 45, Hromei marcând cu un şut la colţul lung, din pasa lui Nichifor. Până la gol, prima repriză s-a caracterizat printr-o luptă surdă pentru balon, vizitatorii având şansa deschiderii scorului în minutul 23, dar centrarea perfectă a lui Anghel a fost irosită de Ducu, reluând pe lângă poartă.
Actul secund a fost mult mai animat, gazdele animate de reuşita din finalul primei reprize au avut mai mult curaj în faţa porţii adverse, ratând şanse de gol prin Hromei (51 – lovitură de cap scoasă de pe linia porţii; 72 – şut în bara transversală), Nichifor (55 – reluare pe lângă poartă, de la 22 de metri) şi Comnoiu (71 – în loc să paseze pentru Popa a preferat un şut aiurea). Singura oportunitate a oaspeţilor a venit în minutul 79, atunci când B. Arnăutu a rămas singur cu Bădulescu, dar şutul acestuia a fost scos de portarul Băneştiului.
Scorul final a fost 1-0 pentru gazde, la capătul unui meci în care au pierdut doi jucători, Ariciu şi Bica suferind leziuni la ligamente, primul fiind suspect de ruptură.

Filote în tribună, Stroe pe bancă!

În jocul de la Băneşti, gazdele nu l-au putut utiliza pe mijlocaşul Filote, suspendat pentru şase etape după ce în meciul de la Ceptura a înjurat brigada de arbitri. Nici la vizitatori nu a putut evolua antrenorul-jucător Bogdan Stroe, acesta fiind eliminat în meciul de acasă cu CSO Plopeni. Însă, tehnicianul Urlaţiului a luat loc pe banca de rezerve, deşi conform regulamentului nu avea voie!
Marcel MARIN