AS Ploieşti – AFC Astra II-Ciorani 1-5 (1-3)

Stadion: „Matizol”. Spectatori: circa 150. Au marcat: Cristian Dumitrache (31)/Valentin Iordache (20, 45), Ionuţ Neagu (25), Andrei Ciobanu (82), Alexandru Petrescu (89).
AS Ploieşti: B. Stanciu – A. Mihai, C. Năstase (46 C. Nica), Chiriţă (cpt), I. Grigore – A. Stan – N. Iacob, Bălan, Bunea (72 Petculescu), Fl. Ion (55 Voinea) – Dumitrache. Antrenor: Iulian Savu.
Astra 2: Al. Catană – Butufeui, I. Neagu, Iordache, Zecheru (46 A. Alexandru) – R. Catană, Bărăgan, Munteanu, Chişi (77 Petrescu) – Aristan (62 Constantinescu), A. Ciobanu (85 Tătaru). Antrenor: Valeriu Aristan.
Avertismente: Dumitrache (29) / Aristan (61).
Arbitri: Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) – Cătălin Popovici (Ploieşti) şi Doru Petre (Bucov). Observator: Constantin Ciocoiu (Băicoi).
Jucătorul meciului: Valentin Iordache (Astra 2)

Liderul Ligii A Prahova s-a impus cu un scor drastic, 5-1, pe terenul de la „Matizol”, unde cu greu se câştigă puncte şi, mai ales, cu greu se marchează atât de multe goluri grupării gazdă.
AS Ploieşti a fost făcută „KO” dintr-o serie de faze fixe, capitol la care defensiva gazdelor nu a găsit „antidot” în faţa masivilor, experimentaţilor şi inspiraţilor Valentin Iordache şi Ionuţ Neagu.
De altfel, cei doi au marcat în prima parte a meciului de nu mai puţin de trei ori! Mai întâi, Iordache a deschis scorul cu un şut din unghi, după o lovitură liberă executată de Bărăgan (min. 20, 0-1), apoi Neagu a reluat absolut imparabil, din 5 metri, un corner executat perfect de Aristan (min. 25, 0-2).
Gazdele au menţinut un oarecare suspans, după o ieşire hazardată dintre buturi a „sărbătoritului” Alexandru Catană (acesta a oferit o bere colegilor, după meci, cu ocazia zilei sale de naştere), speculată de Dumitrache, cu o lovitură de cap care a redus din diferenţă.
Nu a fost însă decât un simplu „foc de paie”, acelaşi Iordache marcând pentru 1-3 (min. 44, după un corner executat de Chişi). Pe final de meci, după o perioadă de oarecare echilibru, tot oaspeţii au mai marcat de două ori, prima dată prin Andrei Ciobanu, după acelaşi „scenariu”, golgheterul Ligii A marcând din cornerul executat perfect de Petrescu (1-4, min. 81), pentru ca acelaşi Petrescu să-şi treacă şi el în cont primul gol în tricoul „Cioraniului”, cu un şut plasat din marginea careului mare, în ultimele secvenţe ale partidei.
A fost o adevărată „demonstraţie de forţă” a elevilor lui Valeriu Aristan, chiar şi fără căpitanul Laurenţiu Dumitru (indisponibil din cauza unei gripe), Astra 2 impunându-se fără probleme, la capătul unui meci tratat fotbalistic foarte corect – cu ambiţie şi risipă de efort.
Marian DIMA