CS Păuleşti – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 0-0

Stadion: ”Comunal”, Păuleşti. Spectatori: circa 250.
CS Păuleşti: B. Rădulescu – S. Popa (46 M. Stanciu), L. Tănase (cpt), Zapodeanu, Pătraşcu – Pripu – I. Ioniţă, C. Neacşu (72 Cr. Arnăutu), Pantilimonescu, B. Stoica (61 Conac) – M. Mihai. Antrenori: Iulius Mărgărit, Adrian Banu.
CSO Văleni: C. Şandru – C. Rotaru, Codreanu, Fl. Savu (cpt), M. Savu – Milu – Mih. Stanciu (68 M. Grigore), Cernea (82 Ad. Stanciu), Şt. Rădulescu, Tudorie – L. Cruceru. Antrenori: Vasile Voinea, Radu Sârbu.
Avertismente: Popa (13), Pantilimonescu (31)/Mih. Stanciu (12), Milu (30), Rotaru (88).
Au arbitrat: Viorel Căunei (Plopeni) – Adrian Niţă şi Sorin Nistor (ambii, din Ploieşti). Observator AJF: Vasile Radu (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Bogdan Rădulescu (CS Păuleşti).

Pe un teren greu – plin cu noroi, mai ales în partea centrală – s-a disputat jocul din etapa a XVIII-a dintre CS Păuleşti şi CSO Teleajenul Vălenii de Munte, adică s-au întâlnit două echipe aflate în partea superioară a clasamentului. Arena din Păuleşti s-a prezentat la ora partidei într-un asemenea hal, deoarece cu nici 24 de ore mai devreme se disputase un nou joc al echipei de Liga B Real Rio Cocoşeşti, dar şi ploaia a contribuit la deteriorarea suprafeţei de joc.
Revenind la partida de la Păuleşti, trebuie să spunem că meciul a fost unul de luptă, cele două grupări angrenându-se într-o dispută surdă. Chiar şi în asemenea condiţii, ocaziile de poartă au apărut în contul ambelor tabere, prima oportunitate venind în dreptul localnicilor, după ce Stoica a executat o lovitură liberă care a trecut peste transversală (minutul 5). Replica nu a întârziat să apară, reluarea lui Tudorie, şut de la 20 de metri, trecând peste bară (6). Totuşi, localnicii puteau deschide scorul prin M. Mihai, dar şutul acestuia din întoarcere a fost deviat de Şandru în bara laterală, după care mingea s-a scurs în corner (13). Răspunsul oaspeţilor a venit prompt, ”explozivul” Tudorie nimerind bara transversală, cu un şut din marginea careului mare. Până la finalul primei reprize s-au mai concretizat oportunităţile semnate de localnicii M. Mihai (23 – şut prins de portar) şi Neacşu (36 – reluare respinsă de Şandru), dar şi a oaspetelui L. Cruceru, la o bâlbâială a lui Rădulescu (28).
După ”recreaţie”, tot oamenii lui Iulius Mărgărit au avut prima şansă de gol, nou venitul la echipă, mijlocaşul Pantilimonescu, a trimis mingea pe lângă poartă, cu un şut de la 25 de metri (52). Din acel moment, vizitatorii, antrenaţi de Vasile Voinea (n.r – aflat pe bancă în acest joc, din cauza unei accidentări) şi Radu Sîrbu, au trecut la cârma jocului, dar l-au găsit într-o formă bună pe portarul B. Rădulescu: Milu – şut reţinut de portar (65), Cruceru – reluarea acestuia a fost respinsă în corner (78), şutul din careu, scos de apărătorul buturilor păuleştene (88); Şt. Rădulescu – lovitura liberă a fost respinsă de sub transversală în corner (85).
Însă, în prelungirile partidei, localnicii puteau lua toate punctele puse în joc, dar şutul singurului vârf al Păuleştiului, l-am numit aici pe Marius Mihai, a nimerit bara transversală, din pasa venită de la I. Ioniţă.
Astfel, meciul s-a încheiat cu un scor alb, cele două grupări putându-se declara mulţumite de rezultatul consemnat. Ca o paranteză, la CS Păuleşti ar putea ajunge un jucător de culoare, Dan Aser din Coasta de Fildeş, sportiv care în ţara sa a evoluat la o echipă de juniori. În vârstă de 21 de ani, el este student la Universitatea ”Petrol-Gaze” din Ploieşti şi în trecut s-a antrenat cu o grupare din eşalonul inferior din judeţul Argeş.
Marcel MARIN