A mai rămas puţin până la aflarea câştigătoarei Cupei României la handbal masculin, competiţie care se desfăşoară, în aceste zile, la Ploieşti, în Sala „Olimpia”. Astăzi vor avea loc semifinalele întrecerii, de la ora 12.30 urmând să se întâlnească Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău cu CSM Bucureşti, iar de la ora 14.30 – HCM Constanţa cu HC Vaslui.
Cele patru semifinaliste s-au decis joi, acţiunea handbalistică fiind deschisă de fosta gimnastă campioană mondială Corina Ungureanu, care a dat lovitura de început a partidei dintre Dinamo şi Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, câştigată, clar, de moldoveni, cu scorul de 37-27 (19-15).
Apoi, CSM Bucureşti a trecut de Steaua Bucureşti, la finalul unui meci strâns, dar pe care l-a condus în mare parte, scorul final fiind 31-28 (16-12).
Înainte de meciul vedetă al sferturilor, dintre HCM Constanţa şi Potaissa Turda, primele două clasate ale Ligii Naţionale, antrenorul echipei de fotbal FC Petrolul, Cosmin Contra, a fost provocat de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, la câteva aruncări libere de la linia de şapte metri, amândoi fiind foşti jucători de valoare în domeniile lor. Contra a reuşit să marcheze prima aruncare, pe lângă „muntele” din faţa sa, de peste doi metri, care este fostul pivot al Barcelonei, Alexandru Dedu, dar bolta de la a doua aruncare nu a mai atins spaţiul porţii.
Campioana României şi câştigătoarea de anul trecut a Cupei, HCM Constanţa, s-a impus, apoi, în disputa cu Potaissa, scor 29-22 (15-14), urmând să întâlnească, în penultimul act, surpriza competiţiei, divizionara secundă HC Vaslui, care a trecut de Minaur Baia Mare, scor 28-22 (16-13).
De menţionat că HC Vaslui face parte din serie cu CSM Ploieşti în Divizia A, putând fi urmărită la Ploieşti şi în decembrie, când gruparea moldoveană s-a impus cu scorul de 43-28 în confruntarea cu echipa antrenată de Dragoş Dobrescu şi Ion Nicolae.
Finala Cupei României este programată mâine, de la ora 18.30, în Sala „Olimpia”.
Petre APOSTOL