După cum bine se ştie, de puţin timp, la Cornu s-a construit un nou stadion de fotbal, dar care încă nu a fost dat în folosinţă, constructorii mai având de lucru la suprafaţa de joc. Stadionul din Cornu este construit de către primăria din localitate, edilul Cornel Nanu dorind ca echipa locală să evolueze, în viitor, pe o arenă nouă şi utilată din toate punctele de vedere. În perioada următoare, autorităţile locale intenţionează să acopere tribuna, iar după realizarea acestui obiectiv se poate spune că noua arenă din Cornu se ridică la cele mai înalte standarde.
Trebuie spus şi faptul că la buna realizare a construcţiei stadionului din Cornu şi-a adus aportul şi arbitrul Marinică Valentin, cavalerul fluierului Ligii a IV-a ocupând funcţia de inspector în aparatul de specialitate al primarului care s-a ocupat, personal, de achiziţionarea materialelor de construcţie.
Astfel, conform spuselor finanţatorului echipei, Mărgărit Ciobotaru, inaugurarea arenei s-ar putea face la sfârşitul actualului sezon, iar primul meci pe noua suprafaţă de joc va fi în compania unui adversar de calibru. ”Ne-am dorit să aducem la Cornu una dintre echipele din Bucureşti, precum Steaua, Dinamo sau Rapid. Totul depinde de programul competiţional al acestor echipe în perioada când dorim noi să inaugurăm stadionul, dar în momentul de faţă cele mai mari şanse să vină la Cornu le are trupa <>. În perioada următoare vom stabili numele adversarului care va veni la inaugurarea noului nostru stadion”, ne-a declarat Mărgărit Ciobotaru, cel care, alături de Primăria din Cornu, asigură şi confortul financiar al echipei.
Din câte se pare, autorităţile locale intenţionează ca inaugurarea noului stadion să se fie organizată pe 5 iulie, atunci când la Cornu se sărbătoreşte „Ziua Comunei”.

Nicolae Manea a vizitat arena

Fostul antrenor de Liga I, Nicolae Manea, actualmente la divizionara secundă Rapid Bucureşti, s-a aflat, ieri, la Cornu, pentru a vedea cum arată noul stadion din localitate, dar şi sala de sport. Plăcut impresionat de cele văzute, Manea a propus ca ambele cluburi să conlucreze în viitor, obiectivele urmând a fi stabilite la vară. Până atunci, Manea a propus ca din returul actualului sezon de Liga A să trimită la Cornu mai mulţi jucători, câte doi pe fiecare compartiment, care să ajute trupa locală să se menţină în eşalonul de elită al fotbalului judeţean prahovean.

Schimbare pe banca tehnică

Din retur, echipa CS Cornu are un nou tehnician, fostul jucător de Liga I, la Petrolul Ploieşti, l-am numit aici pe Marius Irimescu, care l-a înlocuit pe Daniel Corcodel. În 17 etape cât timp s-a aflat pe banca trupei din localitate, Corcodel a reuşit să strângă doar 14 puncte şi echipa se clasează pe locul al XIV-lea la jumătatea campionatului, iar aceste rezultate modeste au dus la nemulţumirea şefilor clubului care au decis înlocuirea tehnicianului instalat vara trecută la cârma grupării. ”Sunt convins că ne vom salva de la retrogradare, mai ales că de pregătirea formaţiei noastre se ocupă Marius Irimescu, un jucător cu o mare experienţă competiţională”, ne-a mai spus Ciobotaru, care ne-a mai dezvăluit că în pauza de iarnă au fost aduşi câţiva jucători noi, în vederea atingerii obiectivului.
Primul meci oficial pentru Irimescu va fi duminică, atunci când pe propriul teren va primi replica liderului Ligii A, AFC Astra II-Ciorani, într-un meci care contează pentru 16-mile de finală ale Cupei României, faza judeţeană.
Cristi DAMIAN