În timp ce la câteva zeci de mii de kilometri se desfăşurau Jocurile Olimpice de la Soci, în Germania, la Inzell, Federaţia Română de Patinaj a organizat Campionatul naţional de patinaj viteză. Cu toate că Ministerul Tineretului şi Sportului a sistat bugetul către forul naţional de patinaj, din cauza neregulilor depistate anul trecut, alte măsuri nu s-au luat, preşedintele Mihai Ciobanu continuând să conducă federaţia, deşi este contestat de multe cluburi, inclusiv de reprezentanţii de la Petrolul Ploieşti.
Clubul petrolist, la care antrenează Ion Opincariu şi Dorin Zărnescu, a reprezentat o rampă de lansare pentru mulţi dintre foştii sportivi din loturile naţionale, fiind gruparea cu cei mai mulţi patinatori legitimaţi din ţară. Însă, în ciuda succeselor înregistrate, echipa clubului petrolist a reuşit, cu greu, să facă rost de banii pentru deplasarea la campionat.
Deoarece nu au primit încă bani de la buget, clubul fiind subordonat Ministerului Tineretului şi Sportului, reprezentanţii secţiei ploieştene au trebuit să se împrumute pentru a efectua deplasarea la concurs, din câte ne-a mărturisit antrenorul Dorin Zărnescu: „După ce am ratat, din nou, participarea la Cupa României, în decembrie, şi având în vedere că alocaţia bugetară de la minister a venit cu întârziere, am primit aprobarea de la conducerea clubului să plecăm după ce am făcut rost de bani ca urmare a împrumuturilor făcute de către părinţi, dar şi cu sprijinul unor sponsori, cum au fost «Mobel Auto» – Dealer Skoda, Modpak Sistem, Stefa Invest, secţia de ciclism a clubului, antrenor Ciocan Constantin, Avalon, Coral, Fundaţia Haven for Children, doamna Neamţu Evika şi Bandi Silviu, familia Loghin, S.C. Bisoceanu & Idriceanu”.
Din păcate, din cauza situaţiei de la vârful forului naţional, juniorii de perspectivă din loturile naţionale de la CS Petrolul au lipsit, aceştia venind tot mai rar la antrenamente, deoarece, deşi îndepliniseră baremurile de participare la Cupele Mondiale, federaţia nu i-au mai sprijinit să concureze, iar clubul nu a avut resurse financiare să-i înscrie pe cont propriu. Astfel, aceştia au ratat şi campionatul naţional.
În ciuda acestor probleme şi a faptului că s-a prezentat cu doar câteva zile înainte de start, CS Petrolul a înregistrat rezultate bune şi la această ediţie a Campionatului naţional, câştigând 13 medalii de aur, 13 medalii de argint şi 22 medalii de bronz, prin sportivii de la categoriile de juniori III până la copii III.
„Din păcate, rezultatele au fost mai slabe ca în anii precedenţi, din cauza politicii conducerii ilegale a Federaţiei Române de Patinaj, care, se pare, nu doreşte decât să distrugă acest sport. Iar, până acum, a reuşit. Sperăm ca măcar din luna aprilie, când sunt programate alegeri pentru preşedinţia forului naţional, situaţia să se schimbe şi în fruntea federaţiei să vină persoane care sunt interesate să realizeze performanţe sportive la nivel internaţional”, a mai adăugat antrenorului clubului ploieştean.
Medaliile cucerite de CS Petrolul la Campionatul naţional au fost următoarele:

Locul I

Juniori III Băieţi – Panait Nicolae: 500 m, 1000 m, 1500 m, clasament general
Copii II Băieţi – Panait Damian: 300 m, 500 m, clas. gen.
Copii II Fete – Iancu Lavinia: 300 m, 500 m, clas. gen.
Copii III Băieţi – Niţu Eduard: 100 m, 300 m, clas. gen.

Locul II

Juniori II Băieţi – Panaitescu Ciprian: 3000 m
Copii I Fete – Năstăsache Andreea: 500 m, 1000 m, clas. gen.
Copii I Băieţi – Iancovschi Edward: 500 m, 1000 m, clas. gen.
Copii II Fete – Loghin Indra: 300 m, 500 m, clas. gen.
Copii III Băieţi – Mihalache Sebastian: 100 m
Copii III Băieţi – Iacov Rareş: 300 m, clas. gen.

Locul III

Juniori II Băieţi – Panaitescu Ciprian: 500 m, 1000 m, 1500 m, clas. gen.
Juniori III Fete – Mărgăritaru Elena: 1500 m
Copii I Fete – Loghin Andreea: 500 m, 1000 m, clas. gen.
Copii I Băieţi – Militaru Răzvan: 500 m, 1000 m, clas. gen.
Copii II Fete – Toader Denisa: 300 m
Copii II Fete – Dinu Daniela: 500 m, clas. gen.
Copii II Băieţi – Neamţu Timotei: 500 m
Copii II Băieţi – Stoica Ştefan: clas. gen.
Copii III Fete – Mălăescu Daria: 100 m, 300 m, clas. gen.
Copii III Băieţi – Mihalache Sebastian: 300 m, clas. gen.
Copii III Băieţi – Iacov Rareş: 100 m

S-au mai remarcat şi sportivii Ruben Neamţu, Sebastian Şelaru, Jessica Neamţu, Benjamin Neamţu, Nicole Constantinescu, Ioana Grigore, Gabriel Panait, Fabian Şoptăreanu, Ştefania Ioniţă, Begonia Mihai.

Petre APOSTOL