CSM Ploieşti-LPS Piatra Neamţ 38-23 (18-10)

Echipa masculină de handbal CSM Ploieşti nu a întâmpinat mari probleme în meciul disputat joi seară, în Sala „Olimpia”, împotriva formaţiei LPS Piatra Neamţ, situată în subsolul clasamentului. Partida a contat pentru etapa a XVIII-a din Divizia A, iar deznodământul a fost cel aşteptat, anume o victorie clară a formaţiei ploieştene.
Aflată în lupta pentru locul al patrulea, echipa pregătită de antrenorii Dragoş Dobrescu şi Ion Nicolae s-a impus clar, graţie, în special, unui joc foarte bun realizat de Bogdan Botezatu (în foto), care a dovedit o mare poftă de joc, şi de portarul Marian Dumitru, care a intervenit de peste 12 ori, plus două aruncări de la şapte metri apărate.
Chiar dacă jocul ploieştenilor nu a fost la nivelul dorit de antrenori, LPS Piatra Neamţ nu a putut decât limita proporţiile scorului, diferenţa de valoare dintre cele două echipe fiind evidentă, aşa cum a arătat-o şi rezultatul final, de 38-23 în favoarea gazdelor.
Pentru CSM Ploieşti au jucat Dumitru, Rotaru – Botezatu 6 goluri, Hoinaru 5, Zamfir 4, Cîrstea 4, Subţirică 3, Cristescu 3, Năstase 3, Ion 3, Ungureanu 2, Tudorache 2, Munteanu 1, Mihoci 1, Nica 1, Lefter.
Cealaltă echipă prahoveană din competiţie, HCM Câmpina, a evoluat tot pe teren propriu în etapa intermediară de joi seară, întâlnind gruparea de pe locul al treilea – Ştiinţa Municipal Dedeman II Bacău. Aflată pe ultimul loc în clasament, fără niciun punct câştigat, echipa câmpineană, antrenată de Virgil Ivanciu, nu a putut emite pretenţii împotriva „satelitului” vicecampioanei, care s-a impus cu scorul de 33-13 (18-6).
Mâine, cele două echipe prahovene vor evolua în deplasare, în cadrul etapei a XIX-a. CSM Ploieşti se va deplasa pe terenul penultimei clasate, Univ. Târgovişte, un ultim meci oficial de pregătire înainte de duelul direct cu Universitatea Galaţi pentru poziţia a patra, programat pe 16 martie.
HCM Câmpina va evolua pe terenul echipei CSH Teleorman
Alexandria.
Petre APOSTOL