Turneul final al Cupei României se întoarce la Ploieşti, după o pauză de 6 ani. La capătul unei licitaţii dure, în care BCM U Piteşti s-a dovedit un partener agresiv în lupta pentru organizarea evenimentului, CSU Asesoft a avut, în cele din urmă, câştig de cauză.
La turneul final al Cupei României s-au calificat, în acest an, CSU Asesoft, CSM Oradea, BCM Piteşti şi Energia Rovinari. Cum gruparea gorjeană nu şi-a manifestat dorinţa de a găzdui evenimentul din luna aprilie, lupta pentru atribuirea Final Four-ului s-a dat între primele trei formaţii.
„Cu eforturi mari am reuşit să aducem Final Four-ul Cupei României la Ploieşti. Suntem fericiţi că vom putea găzdui un spectacol baschetbalistic de cel mai înalt nivel, la finalul căruia sperăm să ne ajudecăm un nou trofeu. Chiar dacă am depăşit puţin bugetul planificat, lucru care are mai puţină importanţă în acest moment, am izbutit să le facem o bucurie tuturor fanilor noştri”, a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al campioanei.
Turneul final se va desfăşura în perioada 11-12 aprilie. În prima semifinală, CSU Asesoft va întâlni pe Energia Rovinari, pentru ca, în cea de-a doua, CSM Oradea să-şi măsoare forţele cu BCM U Piteşti.
Bogdan CHITIC