CSM Ploieşti-HCM Râmnicu Vâlcea 30-25 (15-16)

CSM: Tănase – Zamfirescu 8 goluri, Vasilescu 6, Roman 6, Ştefan 3, Curtean 1, Dinu 1. Au mai jucat: Polocoşer – Iovănescu 2, Bidaşcu 1, Chiricuţă 1, Georgescu 1, Anghelina.
Antrenor: Dumitru Muşi; director tehnic: Mircea Anton.
HCM: Guiu – Luca 6 goluri, Lazarin 4, Mitrovic 3, Vădineanu 3, Cherăscu 3, R. Constantinescu 2. Au mai jucat: Sîntămărean – Chirică 1 gol, Pătuleanu 1, Stoica 1, Craiu 1, Tamaş, D. Constantinescu.
Antrenoare: Simona Gogîrlă.
Arbitri: Georgiana Doană, Ana Maria Gociu – Bucureşti.
Aruncări de la 7m: CSM – 8/13; HCM 2/2.
Eliminări: 16 minute/8 minute.

Sâmbătă, în duelul ultimelor clasate din Liga Naţională feminină de handbal, care a avut loc în Sala „Olimpia”, echipa CSM Ploieşti a fost cea care a ieşit învingătoare, chiar dacă mare parte a meciului disputat împotriva formaţiei HCM Râmnicu Vâlcea s-a aflat în postura de urmăritoare. Elevele antrenate de Dumitru Muşi au intrat în joc destul de timorate, iar formaţia pregătită de fosta antrenoare a ploieştencelor, Simona Gogîrlă, a profitat, marcând de trei ori în primele patru minute şi menţinând această diferenţă până în minutul şapte.
CSM Ploieşti a revenit în joc şi şi-a arătat pentru prima dată potenţialul, înscriind de cinci ori la rând fără replică din partea adversarelor, care nu au mai putut pătrunde prin defensiva mult mai agresivă a formaţiei prahovene. Dar, gruparea din Vâlcea a oprit iureşul gazdelor în aceeaşi manieră, iar în minutul 17 scorul indica 10-7 pentru echipa vizitatoare. Până la finalul reprizei, jocul a fost echilibrat, însă, în ciuda complexului de la şapte metri (CSM ratând cinci aruncări de penalitate, la fel ca în partida anterioară), Zamfirescu şi Vasilescu (jucătoare care a realizat cel mai bun meci al său în acest sezon) au adus gazdele la un singur gol în urma formaţiei oaspete la pauză. După revenirea de la vestiare, niciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre gol în primele cinci minute, însă prima care a marcat a fost CSM Ploieşti, prin Mădălina Zamfirescu (în foto, care a încheiat partida în tribună pentru cumularea a 3 eliminări), mult mai agresivă în ofensiva gazdelor, bine condusă de coordonatoarea Daciana Curtean. Situaţia de egalitate nu a durat mult, gruparea olteană revenind, imediat, în avantaj. Dar, la jumătatea reprizei, de la scorul de 18-20, gazdele au dat lovitura decisivă, timp de opt minute apărarea fiind ferecată perfect, graţie şi portarului Polocoşer. Astfel, prin opt goluri consecutive, CSM s-a desprins pe tabelă la scorul de 25-20, diferenţă menţinută până la final.
După ce în partida anterioară au oprit seria de nouă meciuri la rând fără puncte, remizând, pe teren propriu, cu CSU Neptun Constanţa, elevele antrenorului Dumitru Muşi au reuşit prima victorie după zece meciuri. De altfel, precedentul succes al echipei ploieştene, şi singurul până la meciul de sâmbătă, s-a înregistrat tot în disputa cu HCM Râmnicu Vâlcea, din deplasare.
Cu cele trei puncte adăugate în palmares şi având în vedere înfrângerea categorică a echipei CSU Neptun Constanţa pe terenul liderului, scor 17-31, CSM Ploieşti a egalat la gruparea de la malul mării în clasament, însă se menţine pe locul 11, la diferenţă de golaveraj.
Petre APOSTOL