De sâmbăta trecută, echipa masculină de handbal CSM Ploieşti – clasată pe locul cinci în Divizia A (la nouă puncte de lider) – se află în cantonament la Buşteni, unde va sta până la finalul acestei săptămâni. Antrenorii formaţiei, Dragoş Dobrescu şi profesorul Ion Nicolae, au pregătit pentru aceste zile un program de pregătire fizică sperând ca jucătorii să ajungă la nivelul dorit înainte de startul antrenamentelor specifice în sala de joc.
„Din păcate, ne lipseşte zăpada, aşa cum se întâmplă mai în toată ţara. Dar, în rest dispunem de condiţii foarte bune, aerul de la munte şi traseele de aici fiind benefice pentru pregătirea din această perioadă”, ne-a declarat antrenorul principal al echipei, Dragoş Dobrescu.
De menţionat că în cantonamentul celor de la CSM Ploieşti au sosit şi doi jucători noi, pe care tehnicianul echipei speră să-i poată transfera. Este vorba despre Sorin Cârstea şi Victor Hoinaru, amândoi născuţi în 1991, care au evoluat în prima parte a campionatului pentru CSH Teleorman Alexandria.
Originar din Moreni, Sorin Cârstea, care evoluează pe postul de inter, a mai jucat şi pentru Dinamo Bucureşti, CSM Călăraşi, iar în perioada junioratului a fost cooptat în rândul jucătorilor de la Centrul Naţional pentru Excelenţă de la Sighişoara.
În privinţa lui Victor Hoinaru, acesta este una dintre speranţele handbalului teleormănean, remarcându-se încă de la vremea junioratului pentru echipa Clubului Sportiv Şcolar din Călăraşi, evoluând, apoi, şi la formaţia de seniori a oraşului respectiv. Acesta evoluează pe postul de coordonator de joc.
Cei doi jucători s-au numărat printre handbaliştii de bază ai echipei din Alexandria în turul campionatului, formaţie clasată pe locul 8, cu cinci victorii şi şapte înfrângeri.
„Sorin Cârstea şi Victor Hoinaru sunt doi jucători tineri, dornici să se afirme şi să demonstreze că pot juca la un nivel mai ridicat decât până acum. Au arătat seriozitate şi cred că ar fi utili echipei noastre”, ne-a mărturisit antrenorul Dobrescu.
De săptămâna viitoare, echipa ploieşteană va reveni la Ploieşti, atunci urmând să se ia şi o decizie clară în privinţa transferării celor doi jucători, care, în prezent, sunt liberi de contract. Tot atunci se va stabili şi programul formaţiei până la reluarea Diviziei A, antrenorii ploieşteni urmărind să perfecteze câteva jocuri amicale.
CSM Ploieşti va avea liber în prima etapă din retur, programată pe 26 ianuarie, când trebuia să întâlnească pe HCM Botoşani, echipă retrasă la mijlocul turului. Astfel că va debuta în retur pe 30 ianuarie, urmând să primească replica formaţiei CSM Călăraşi.
Petre APOSTOL