În perioada 28-30 noiembrie, în capitala Cehiei, Praga, a avut loc Campionatul Mondial de karate fudokan. La categoria copiilor, în lotul României s-au regăsit şi sportive pregătite de sensei Adrian Manea (2 DAN) la Clubul Copiilor Breaza şi la CS Carpaţi Sinaia.
Cea mai importantă performanţă a fost realizată de echipa de kata de la categoria copii 12-13 ani, formată din Amalia Neguţescu, de la Carpaţi Sinaia, Anamaria Brezeanu şi Ilinca Sandru – amândouă de la Clubul Copiilor Breaza (în foto, pe prima treaptă a podiumului).
Chiar dacă la Campionatele naţionale au obţinut medaliile de argint, la întrecerea mondială elevele antrenorului Adrian Manea s-au ambiţionat mai mult şi au reuşit să-şi treacă în palmares titlul de campioane.
De menţionat că echipa prahoveană s-a situat chiar înaintea celeilalte formaţii din România, care se impusese la Campionatul naţional, o revanşă sosită în cel mai propice moment.
O altă performanţă deosebită pentru reprezentativa României de la această ediţie a Mondialelor de karate fudokan a fost realizată de echipa de kata feminin la copii 10-11 ani. Legitimate la Clubul Copiilor Breaza, unde sunt antrenate de sensei Adrian Manea, Iulia Nedelescu, Daria Goagă şi Camelia Albu au câştigat medaliile de argint, reprezentând, de asemenea, cea mai bine clasată formaţie tricoloră din concurs.
La Campionatul Mondial de karate fudokan au participat aproape 800 de sportivi din 41 de ţări.
Petre APOSTOL