FC Universitatea Craiova – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)

Stadion: “Municipal” – Severin. Spectatori: circa 5000. Marcator: Mustivar (18).
„U” Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciuca, Săceanu – Cruceru, J. Nicolae (60 Goge), Bălaşa, V. Gheorghe (81 Frăsineanu) – Stoianof (58 Ripoli), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo Alves, Benga, Beţa – Mustivar (72 Romario), De Lucas – Boudjemaa, Albin (85 Teixeira), Fernandez (59 Priso) – Camara. Antrenor: Cosmin Contra.
Cartonaşe galbene: Cruceru (13), Mitic (49), Hotoboc (76), Frăsineanu (83)/Mustivar (25), Alcenat (44), Fernandez (57), Beţa (65), Teixeira (90+2).
Au arbitrat: Iulian Dima (Bucureşti) – Marius Nicoară (Băile Herculane) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti).
Observatori: Constantin Constantinescu (Slatina) şi Nicolae Marodin (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Sony Mustivar

Cursa de păstrare a trofeului “Cupa României” a început, pentru galben-albaştri la Craiova, primul pas fiind făcut cu succes. Echipa lui Cosmin Contra s-a impus cu 1-0 la Turnu Severin, în meciul cu Universitatea şi, chiar dacă nu a convins prin evoluţie, a trecut cu bine în faza “optimilor”, la capătul unui meci care a întrebuinţat “mixul” gândit de antrenor între rezerve şi titulari, mai mult decât se aştepta!
Petrolul a luat repede “avans”, deschizând scorul încă din minutul 18, când Mustivar a deschis scorul, după o minge “bărbierită” de Ilie Bălaşa, care luftează în propriul careu al gazdelor, căpitanul petrolist învingându-l pe Hotoboc. “Juveţii” au fost însă departe de a se resemna şi au reuşit să ţină meciul “fierbinte” până la final, având câteva ocazii excelente, la una dintre ele Baird fiind “blocat”, în min. 27, din poziţie de “unu la unu” cu Bornescu. A fost un joc fierbinte şi la propriu, fanii craioveni întrerupând meciul pentru minute bune, în prima repriză, după această ratare a australianului, zeci de torţe, fumigene şi petarde făcându-şi simţită prezenţa.
Partea secundă a meciului a adus, parcă, o scădere şi mai evidentă a jocului prestat de elevii lui Cosmin Contra (care a menajat jucători precum Hoban, Dore sau Guilherme), fostul jucător al FC Ploieşti – Vasile Gheorghe – având o şansă excelentă de a trimite meciul în prelungiri, cu 10 minute înainte de final, dar, parcă ar fi fost prea mult pentru Petrolul un asemenea ghinion, ca, după cel mai greu adversar posibil în această fază a competiţiei, să mai aibă parte şi de supliciul a 30 de minute suplimentare.

Incidente înainte de meci
Suporterii Petrolului au avut parte de o deplasare de coşmar la Severin, unde, la adăpostul întunericului, suporterii olteni au atacat cu bolovani autocarul RATP închiriat pentru acest joc. Geamurile au fost făcute ţăndări, atât parbrizul cât şi cele din spatele maşinii (foto), „războiul” continuând cu încăierări în zona arenei din Severin, care au luat pe nepregătite forţele de ordine, reacţia acestora fiind destul de „întârziată”.

Declaraţii după joc:

Cosmin Contra: „Ştiam că meciul va fi foarte greu, pentru că jucam cu cea mai bună echipă din a doua serie a ligii secunde. Se vede amprenta lui Napoli. Noi am fost puţin obosiţi din cauza drumului şi nu am avut prospeţimea şi agresivitatea care trebuia. Felicit echipa Universităţii Craiova pentru dăruire, arată bine chiar dacă s-au reunit pe ultima sută de metri. Sper la o victorie cu CFR Cluj, ca să rămânem în frunte. Suntem în optimi, dar am suferit foarte tare în seara asta. Ştiam că va fi un meci foarte greu, Craiova este o echipă cu potenţial, o echipă de tradiţie, o echipă cu un antrenor foarte bun. Jucând aşa, au şanse să se bată la promovare. Nu am avut posesia pe care am vrut-o, dar sper să avem mai mult noroc la tragerea la sorţi, să întâlnim un adversar mai accesibil în optimile de finală”.
Nicolo Napoli: “Am jucat cu o echipă foare bună, care se luptă la câştigarea campionatului. Sunt mulţumit de jucătorii mei. Am avut 3-4 ocazii de a egala, dar ăsta e fotbalul. Ne pregătim acum pentru meciul de sâmbătă, care va fi unul foarte greu, eu sunt mulţumit de faptul că am arătat că ne putem bate cu o astfel de echipă.”
Marian DIMA