HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti, astăzi, ora 18.00

În această seară, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti va debuta într-un nou sezon al Ligii Naţionale, în deplasare, împotriva formaţiei HCM Râmnicu Vâlcea, partidă arbitrată de cuplul Pavel/State, din Buzău. Campionatul a început de ieri seară, când au avut loc primele meciuri: Corona 2010 Braşov-Cetate Deva şi U Jolidon Cluj-HCM Roman.
Pe lângă faptul că lotul a cunoscut schimbări importante în vară şi are în componenţă multe jucătoare tinere, gruparea ploieşteană trebuie să treacă şi peste şocul plecării antrenoarei principale Simona Gogîrlă, care nu a fost de acord cu modul în care clubul i-a propus să-şi continue activitatea la Ploieşti începând din luna septembrie.
Astfel, echipa va fi condusă la meciul de la Vâlcea de către directorul tehnic Mircea Anton, cel care s-a ocupat de formaţie şi la începutul sezonului precedent, când antrenorul Gheorghe Ionescu se afla în perioada de preaviz.
Conducerea clubului ploieştean a început, deja, căutările pentru un nou antrenor principal, însă, având în vedere momentul în care ne aflăm, este destul de dificil, majoritatea tehnicienilor având stabilite angajamente.
Revenind la meciul de astăzi, CSM Ploieşti va întâlni noua formaţie din Râmnicu Vâlcea, înfiinţată după dispariţia echipei Oltchim. În cadrul lotului pregătit de antrenoarea Mori Török-Duca se regăsesc şi câteva sportive care au trecut pe la CSM Ploieşti, cum este cazul Janinei Luca sau al Anişoarei Durac-Marcu, cea dintâi fiind chiar a doua marcatoare a echipei prahovene în sezonul precedent.
Cele două formaţii s-au întâlnit, de curând, în cadrul Memorialului „Constantin Tiţă”, organizat la Vâlcea, partida încheindu-se cu o remiză, scor 31-31. A fost, de altfel, singurul rezultat pozitiv înregistrat de echipa ploieşteană în meciurile de pregătire, aceasta pierzând celelalte şapte partide de verificare disputate în vară.
În privinţa lotului de jucătoare, CSM Ploieşti s-a despărţit de Andreea Enescu, Janina Luca, Manuela Manda (principalele trei marcatoare din sezonul trecut), Nicoleta Alexandrescu, Codruţa Zavragiu, Daniela Crap, Andreea Dospin, Carmen Tănase, Alina Moroianu, Cristiana Nica, şi de cele două jucătoare împrumutate de la Braşov – Diana Constantinescu şi Adriana Istvan.
În schimb, au sosit Ionela Dinu, Iuliana Geană, Raluca Anghelina (toate de la CSM Bucureşti), Andreea Dincu (SCM Craiova), Cătălina Preda (HC Activ Plopeni), Oana Bidaşcu (componentă în lotul cu care CSM Ploieşti a promovat), precum şi câteva jucătoare foarte tinere, cu rezultate bune la junioare. Este vorba despre Mădălina Zamfirescu – componentă a lotului naţional de tineret, cu care s-a clasat pe locul al cincilea la Europene, Mexina Gărăcel – fostă campioană naţională de junioare, de la CSM Caracal, iar la începutul săptămânii s-a realizat şi transferul Alexandrei Chiricuţă, cea mai valoroasă extremă stânga a turneului final de junioare I, în sezonul trecut, la care a câştigat titlul naţional cu ACS Şc. 181 SSP Bucureşti.
Alături de handbalistele nou-venite, în lotul grupării ploieştene se mai găsesc Gabriela Cristescu, Alina Ifrim, Alina Vişan – Mirela Toma, Ramona Ştefan, Alexandra Iovănescu, Mădălina Porfireanu, Adriana Vasilescu, Laura Zafiriadis.
De menţionat că din acest sezon sistemul competiţional a fost schimbat, urmând ca după desfăşurarea turului şi returului să se organizeze playoff, între primele şase echipe din clasament, şi playout, între ultimele şase clasate. În plus, s-a modificat şi sistemul de punctaj, victoria fiind recompensată cu trei puncte.
În cadrul etapei, astăzi se vor mai disputa şi meciurile Univ. Neptun Constanţa-HCM Baia Mare (ora 17.00, televizat pe Digisport), HC Dunărea Brăila-CSM Bucureşti (ora 18.00), SCM Craiova-HC Zalău (ora 18.30, televizat pe Digisport).

Programul echipei CSM Ploieşti

Tur
Etapa 1 (5 septembrie 2013): HCM Râmnicu Vâlcea (deplasare)
Etapa 2 (15 septembrie 2013): Cetate Deva (deplasare)
Etapa 3 (22 septembrie 2013): HCM Baia Mare (acasă)
Etapa 4 (29 septembrie 2013): CSM Bucureşti (deplasare)
Etapa 5 (6 octombrie 2013): HCM Roman (acasă)
Etapa 6 (13 octombrie 2013): HC Zalău (deplasare)
Etapa 7 (3 noiembrie 2013): Corona Braşov (acasă)
Etapa 8 (10 noiembrie 2013): SCM Craiova (deplasare)
Etapa 9 (17 noiembrie 2013): U Jolidon Cluj (acasă)
Etapa 10 (28 decembrie 2013): Dunărea Brăila (deplasare)
Etapa 11 (5 ianuarie 2014): CSU Neptun Constanţa (acasă)

Retur
Etapa 12 (16 ianuarie 2014): HCM Râmnicu Vâlcea (acasă)
Etapa 13 (19 ianuarie 2014): Cetate Deva (acasă)
Etapa 14 (23 ianuarie 2014): HCM Baia Mare (deplasare)
Etapa 15 (26 ianuarie 2014): CSM Bucureşti (acasă)
Etapa 16 (1 februarie 2014): HCM Roman (deplasare)
Etapa 17 (9 februarie 2014): HC Zalău (acasă)
Etapa 18 (16 februarie 2014): Corona Braşov (deplasare)
Etapa 19 (23 februarie 2014): SCM Craiova (acasă)
Etapa 20 (1 martie 2014): U Jolidon Cluj (deplasare)
Etapa 21 (8 martie 2014): Dunărea Brăila (acasă)
Etapa 22 (15 martie 2014): CSU Neptun Constanţa (deplasare)

Petre APOSTOL