Cu câteva ore înainte de victoria splendidă în faţa galezilor de la Swansea, mai multe legende ale Petrolului s-au adunat la stadion pentru a dezveli o placă comemorativă în memoria lui Constantin Tabarcea, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai ”lupilor galbeni”. În prezenţa soţiei lui Tabarcea, Alice, a fraţilor Dridea, Mircea şi Virgil, a lui George Munteanu, dar şi a prefectului Marius Sersea s-a dezvelit o placă comemorativă, amplasată la intrarea principală a arenei, chiar pe peretele principal de la tribuna I.
Despre acest eveniment, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Constantin Tabarcea, şi anume Mircea Dridea, a spus: “Nu este uşor să vorbeşti în asemenea momente. Este o comemorare pe care am fi putut să o facem acum 10 sau acum 15 ani. S-au împlinit, aşadar, 50 de ani de când fostul nostru coleg a trecut în nefiinţă, pe acest teren. Eram prieteni nedespărţiţi, un jucător care a fost crescut la Centrul de Copii si Juniori al FC Petrolului. Consider că a fost cel mai talentat produs al Centrului din ultimii 60 de ani”.
După cum bine se cunoaşte, Tabarcea a decedat pe teren, în data de 14 iulie 1963, la vârsta de 26 de ani, în timpul meciului Petrolul – Dinamo Bacău. Era cel de-al 172-lea joc în tricoul formaţiei ploieştene, iar o săptămână mai târziu ”lupii galbeni” aveau să câştige primul trofeu al Cupei României, dedicat fostului lor coleg – Constantin Tabarcea…
Cristi DAMIAN