La o lună de la desfăşurarea Cursei Memoriale „Constantin Vagneti”, pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti a avut loc, duminică, o nouă întrecere de ciclism, trecută în cadrul circuitului naţional Road Grand Prix, iniţiat de ploieşteanul Alexandru Ciocan, alături de tatăl său, Constantin Ciocan, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Ciclism Prahova şi antrenor la CS Petrolul Ploieşti.
Competiţia s-a adresat atât sportivilor legitimaţi, cât şi celor amatori, reprezentând un adevărat spectacol sportiv, fiind întreţinut de comentariile organizatorului Alexandru Ciocan, care s-a obişnuit cu postura aceasta, comentând de doi ani diverse concursuri cicliste la Eurosport.
Startul primelor categorii s-a dat de dimineaţă, copiii fiind primii care au intrat în concurs. De menţionat că printre protagoniştii din fruntea ierarhiilor la copii s-au regăsit şi doi sportivi de la CS Conpet Ploieşti, pregătiţi de antrenorul Cornel Popa, Gerhard Dumitrescu şi Valentin Georgescu ocupând, în ordine, primele două poziţii la categoria 12-14 ani.
La feminin, sportiva clubului Petrolul, Irina Dumitru, şi-a continuat seria curselor pe care le încheie pe podium, obţinând chiar o victorie clară. Tânăra componentă a grupării petroliste îşi demonstrează astfel talentul, mai ales că de-abia de anul acesta a început să participe la concursuri de ciclism şi este, deja, dublă medaliată la Campionatele naţionale.
Ar mai fi de menţionat că la categoria amatorilor, băieţi 19-39 ani, finalul cursei a fost extrem de disputat, între George Anghelache şi Alexandru Stancu, sportivi care au sosit „roată la roată”, după ce au evadat la puţin timp de la start. Câştig de cauză a avut fostul învingător al Turului României, în 2007, prahoveanul George Anghelache, care şi-a început cariera la CS Petrolul.
La categoria principală a competiţiei, cea a sportivilor legitimaţi, sportivii de la CS Petrolul au avut iniţiativa, strategia acestora funcţionând, iar podiumul fiind complet alcătuit din cicliştii ploieşteni ai grupării pregătite de antrenorul Constantin Ciocan. Tânărul Lucian Oprea a trecut primul linia de sosire (în foto), vicecampionul naţional la fond de la U23 fiind urmat de colegii săi Marian Frunzeanu şi Valentin Pleşea, amândoi medaliaţi cu argint la Naţionale, la fond seniori, respectiv la contratimp U23.
„Ar conta foarte mult pentru ciclism, în general, dacă s-ar organiza asemenea competiţii mai des. Este foarte important pentru sportivi să câştige cât mai multă experienţă. În plus, acestea reprezintă şi o propagandă pentru ciclism, deja mulţi părinţi arătându-şi interesul de a-şi aduce copiii la noi la secţie”, ne-a declarat antrenorul câştigătorilor de la CS Petrolul, Constantin Ciocan, care, de curând, a împlinit 70 de ani, cu această ocazie fiind chemat să ţină şi un discurs pe podium la festivitatea de premiere.
Corina Ungureanu, consilierul pe probleme de sport al primarului oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu, a dorit să încheie aducând aminte că în urmă cu 55 de ani clubul Petrolul Ploieşti lua fiinţă, iar de atunci şi-a început activitatea şi secţia de ciclism.
CLASAMENTE:
Elite (23 tururi):
1. Lucian Oprea (CS Petrolul Ploieşti) – 55.37,1 minute
2. Marian Frunzeanu (CS Petrolul Ploieşti) – 55.37,3 min.
3. Valentin Pleşea (CS Petrolul Ploieşti) – 55.37,6 min.
Băieţi 19-39 ani (23 tururi):
1. George Anghelache – 55.06,8 minute
2. Alexandru Stancu (BikeXpert Racing) – 55.06,8 min.
3. Filip Grigor – 55.54,9 min.
Băieţi +40 ani (23 tururi):
1. Ştefan Morcov (BikeXpert Racing) – 55.38,7 minute
2. Mircea Gustav – 57.39,1 min.
3. George Cristea (Plimbăreţii) – 57.39,3 min.
Băieţi 15-18 ani (19 tururi):
1. Andrei Răcăşan (Cogeme Cycling) – 54.35,3 minute
2. Cosmin Turcu (Dinamo) – 54.35,4 min.
3. Bogdan Florea (Slatina Cycling) – 54.35,8 min.
Fete (19 tururi):
1. Irina Dumitru (CS Petrolul Ploieşti)
2. Lavinia Rolea
3. Andreea Crivoi

Petre APOSTOL